Search
Close this search box.

10.NACIONALNA NAGRADA „SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA HRVATSKE” Pet prestižnih turističkih priznanja stiglo i u našu županiju!

Primorsko-goranska županija, kao dobitnik najvećeg broja nagrada u 2021. godini, domaćin je i suorganizator ovogodišnje svečanosti dodjele jubilarne, 10. nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ održane u Opatiji, a tim povodom, obilježena je i 25. godišnjica djelovanja Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“ koja je svoje djelovanje započela 1997. godine, kada je malokome fokus bio na ruralnom razvoju.
Velikoj svečanosti u opatijskom hotelu Royal, uz brojne uvažene goste iz gospodarskog, društvenog, političkog i kulturnog života te dobitnike ovogodišnjih nagrada, prisustvovali su i predstavnici Požeško-slavonske županije, županica Antonija Jozić te direktorica TZ PSŽ Maja Jakobović Vukušić.
Hrvatski ruralni turizam krenuo je rasti gotovo iz pepela, a danas predstavlja respektabilni, raznoliki prostor koji uključuje očuvanje starih zanata i obrta, tradicionalne arhitekture i baštine, poljoprivrede i vinarstva, kao i spas od zaborava brojnih elemenata hrvatskoga identiteta.
Brojni ovogodišnji dobitnici nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ su i iz Požeško-slavonske županije, a u kategoriji „Craft turizam“, srebrnu povelju dobila je Pivovara Slavonica iz Pakraca, u kategoriji  „Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru“ srebrnu povelju dobila je Pustolovna agencija Thrillseeker Croatia iz Općine Kaptol, brončanu povelju u kategoriji „Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka“ dobio je OPG Antonija Zelenika iz Općine Velika, a dodijeljena su i posebna priznanja za tradicionalnu proizvodnju i preradu raznovrsnog voća koju je u kategoriji  „Turistička seljačka gospodarstva“ dobio OPG Ljubica Vido – Turističko seljačko domaćinstvo baka Ljuba te također i posebno priznanje za tradicijsku proizvodnju vrhunskih voćnih rakija iz vlastite sirovine u kategoriji „Craft turizam“ koje je dodijeljeno požeškoj destileriji Šimić.

Tekst: pszupanija.hr
Izvor fotografija: Kristijan Toplak

 


Vezano
Vezano