Search
Close this search box.

Uvjeti korištenja

OPĆI UVJETI KORIŠTENJA

Požeški vodič je online informativni medij koji donosi informacije iz Požeško-slavonske županije uz povremeno prenošenje pojedinih zanimljivosti iz Hrvatske i svijeta. Čitatelji portala su ujedno i korisnici. Korištenjem bilo kojeg dijela Požeškog vodiča u svakom trenutku smatra se da je korisnik prihvatio ova pravila korištenja prethodno ih pročitavši u cijelosti. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na Požeškog vodiča smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima. Niti jedan dio Požeškog vodiča ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje nezakonitih radnji. Požeški vodič čitateljima u dobroj namjeri nudi informativni sadržaj i osigurava njegovo korištenje sve dok se ne krše pravila korištenja. Požeški vodič sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, sadržaja koje su kreirali posjetitelji te linkova na vanjske stranice. Sve sadržaje Požeškog vodiča korisnici koriste na vlastitu odgovornost. Požeški vodič ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem bilo kojeg sadržaja na Požeškom vodiču.

AUTORSKA PRAVA

Požeški vodič polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne, audio i video materijale, baze podataka i programski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava Požeškog vodiča. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (Požeški vodič, partneri, korisnici) smatra se kršenjem autorskih prava. Ukoliko smatrate da su na Požeškom vodiču povrijeđena vaša autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite.

PRENOŠENJE SADRŽAJA 

Prenošenje tekstualnog sadržaja dozvoljeno je u skraćenom obliku s istaknutim “živim” hyperlinkom koji klikom čitatelja usmjerava na izvorni članak na Požeški vodič i s jasno istaknutim izvorom informacije u tekstu. Fotografije je dozvoljeno preuzimati jedino uz suglasnost urednika Požeškog vodiča i autora. Ukoliko se ne radi o fotografijama u vlasništvu Požeškog vodiča, autorska prava reguliraju se s autorom i vlasnikom fotografije.

KOLAČIĆI (Cookie policy)

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Požeški vodič pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala prilikom prvog otvaranja stranica. Kolačići su tekstualne datoteke kojene mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića, a nastavkom pregleda i korištenja portala, korisnik daje svoju suglasnost. Za praćenje statistike posjećenosti i analize koristimo servis treće strane Google Analytics. O njihovim načinima pohrane i brisanja podataka koje treća strana eventualno pohranjuje možete više pročitati ovdje: Google Analytics – zaštita privatnosti.

LINKOVI NA VANJSKI SADRŽAJ

Požeški vodič objavljuje linkove na internetske stranice izvan vlastitog portala. Požeški vodič linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.\r\n

IZMJENE PRAVILA

Požeški vodič zadržava pravo bez najave povremeno izmjeniti pravila. O važnim promjenama i dopunama Požeški vodič će korisnike obavijestiti objavljivanjem na portalu.

SUDSKA NADLEŽNOST

Hrvatsko pravo je mjerodavno za tumačenje i primjenu pravnih pitanja vezanih uz gore navedene uvjete korištenja stranica a stvarno nadležni sud u Požegi je isključivo nadležan za sve zahtjeve i sporove nastale uslijed korištenja predmetnih materijala.

Zadnja promjena: 27. 3. 2018.