Search
Close this search box.

10.POKLADNO JAHANJE ŽUPE BUČJE Županica Jozić: -”Srdačna zahvala na svemu što činite kako bi ponos i diku slavonskog čovjeka čuvali i očuvali”

Konjogojstvena udruga Pleternica organizirala je danas 10. pokladno jahanje župe Bučje. Tridesetak jahača i nekoliko konjskih zaprega okupili su se u Brodskom Drenovcu u dvorištu Stjepana Matijevića gdje su ih pozdravili, u ime organizatora, predsjednik Udruge Tomislav Hip, potom gradonačelnica Pleternice Marija Šarić i na kraju županica Antonija Jozić.
– Mi se kao grad uvijek trudimo čuvati baštinu, kako kroz projekte tako i kroz naše udruge, ali naša baština se ne može čuvati ako ju vi ne prenosite, ako ju vi ne čuvate na ovaj način. Stoga, posebna zahvala i domaćinu i vama svima koji prenosite i čuvate baštinu za iduće naraštaje – rekla je gradonačelnica Šarić. – Evo, i od mene srdačna zahvala na svemu što činite kako bi običaji Slavonije, običaje ‘granice’ prenosili mlađim naraštajima, kako bi ponos i diku slavonskog čovjeka čuvali i očuvali – dodala je županica Jozić.
Uz pjesmu jahači i njihovi konji prošli su Drenovcem te se još zaustavili ispred mjesnog doma i na OPG Kovačević a onda ih je put poveo dalje u Bučje gdje su ih domaćini dočekali ispred vatrogasnog doma, naravno, kao i na svim ‘postajama’ uz domaće iće i piće.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano