Search
Close this search box.

23.POŽEŠKI PLESOKAZ Na ovogodišnji Međunarodni festival plesa dolazi 500 plesača iz 5 država

Umjetnička organizacija Plesni studio Ilijane Lončar organizator je, a Požega ponosni domaćin, jedinstvenog u Slavoniji a i šire, Međunarodnog festivala plesa – 23. POŽEŠKOG PLESOKAZA – koji će se održati od 1. do 3.ožujka. Potporu Plesokazu dali su Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Požega, Požeško-slavonska županija kao i gradska i županijska Turistička zajednica.
– U programu sudjeluju plesači 25 gradova iz pet država: Češke, Dsjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, iz 44 plesne škole, grupe, studija i i klubova. U subotnjoj festivalskoj večeri pridružit će nam se i viši stručni savjetnik u Odjelu za dramsku umjetnost, suvremeni ples i pokret Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Leonard Jakovina, a sva tri dana Plesokaza bit će prisutna i predsjednica Udruge plesnih umjetnika Hrvatske Aleksandra Madsen – rekla je na konferenciji za novinare Ilijana Lončar.
U Gradskom kazalištu Požega tijekom tri dana Plesokaza, počevši od 19 sati,  posjetitelji će moći uživati u bogatom programu pod nazivima Večer umjetničkih škola i akademija, Večer suvremenog plesa i klasičnog baleta te Večer show, jazz, hip hop i step plesa. Ukupno se očekuje nastup preko 500 plesača. Ulaznice za sve tri večeri možete rezervirati na ilijanaloncar.hr/#rezervacija, INFO: 098 884 057 ili ih kupiti na blagajni Gradskog kazališta Požega sat vremena prije početka programa. Oni koji nisu u mogućnosti doći u Kazalište, program će moći gledati i na YouTube kanalu Ilijane Lončar.
Kažimo na kraju kako će za vrijeme Plesokaza predsjednica Udruge plesnih umjetnika Hrvatske Aleksandra Madsen Ilijani Lončar uručiti strukovnu nagradu za poseban doprinos promicanju suvremenog plesa u Republici Hrvatskoj.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Zoran Vakula i pleternički školarci
Komemoracija u Ruševu
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali