Search
Close this search box.

ODRŽANA PRVA VEČER 29. DJEČJEG TAMBURAŠKOG FESTIVALA „CVJETIĆI GLAZBE – PLETERNICA“ Pobjednik je Stjepan Cvitić a ‘najcvjetić’ je Nea Galić!

Sinoć je Pleternica bila u znaku svojih najmlađih glazbenika. Na Trgu bećarca održana je prva večer 29. dječjeg tamburaškog festivala „Cvjetići glazbe“ gdje su  mali i mladi pjevači izveli šesnaest poznatih tamburaških skladbi na svoj način. Brojna publika pozdravila ih je i oduševljeno prihvatila.


Organizator festivala je Glazbeno društvo Cvjetići glazbe i na samom početku publici se obratio predsjednik Društva Valentin Petranović.


Kako se radi o dječjem festivalu, sve izvođače i publiku pozdravila je Marta Gabrek, dječja gradonačelnica Grada Pleternice.


Dobrodošlicu, ugodnu zabavu i uspjeh izvođačima zaželjela je zatim Marija Šarić, gradonačelnica Grada Pleternice.


I na kraju je županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić pozdravila sve nazočne naglasivši kako je i ova manifestacija jedan od pokazatelja kako je Pleternica grad koji se razvija.


Nastupilo je sedamnaest izvođača koje je pratio tamburaški ansambl Glazbene škole Požega pod vodstvom dirigenta Valentina Petranovića.


Za vrijeme dok je Prosudbeno povjerenstvo pod predsjedanjem Jasmina Gašparca prosuđivalo sve sinoćnje izvedbe i odlučivalo o najboljima, publici su se predstavile i pleterničke mažuretkinje. Prva je nastupila najmlađa skupina i svojom energijom osvojila publiku.


Nakon njih vidjeli smo efektnu koreografiju srednje skupine mažoretkinja.


Prije proglašenja pobjednika prve večeri festivala nastupili su najmlađi članovi KUD-a Orljava. Njihovim nastupom u Gradu Pleternici se najbolje pokazuje kako uspješno njegovati tradicionalne vrijednosti i narodne običaje i sačuvati ih od zaborava.


Proglašeni su i najbolji sinoćnji izvođači. Za „Naj cvjetić“ proglašena je prema odluci prosudbenog povjerenstva Nea Galić izvedbom skladbe „Dika mornar“.


Treću nagradu osvojio je Borna Erjavac izvedbom skladbe „Poleti sokole“


Drugu nagradu osvojila je Lana Bobek izvedbom skladbe „Tako je Stipa volio Anu“


Prvu nagradu osvojio je Stjepan Cvitić izvedbom skladbe „Ako zora ne svane“


Dječji festivali su prava dragocjenost u glazbenom životu i nema ih mnogo. Zato ovaj pleternički zaslužuje pažnju i potporu, jer sama činjenica da se održao punih 29 godina govori o njegovoj svrsi i kvaliteti, ali i o duhu Pleternice, „Grada koji se razvija“.
Tekst i fotografije: Pavle Bucić

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu