Search
Close this search box.

7.JAKŠIĆKA FIŠIJADA OTVORILA TRODNEVNU MANIFESTACIJU „PJESMOM U JESEN” Prvo mjesto osvojila ekipa ŠRD Veličanka iz Velike

Lijepo vrijeme izmamilo je mnoštvo ljubitelja fišpaprikaša na ovogodišnju 7.Fišijadu u Jakšić a za natjecanje se odlučilo prijaviti 18 ekipa. Tročlani žiri odlučio je kako je najbolja među njima bila ekipa ŠRD Veličanka iz Velike, drugi najbolji fiš pripremio je Mario Matijević iz Požege dok je treća nagrada pripala ekipi Karasi. Nagrade je uručio načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević, uz ‘asistenciju’ Ivana Malčića, predsjednika ŠRD Slavonac koje je i organizirao fišijadu..
Posjetiteljima su, inače, ponuđeni fišpaprikaš, pohane potkove šarana, lepinje, razna pića i glazba sastava „Srce bećarsko”.
Jučerašnja Fišijada otvorila je trodnevnu manifestaciju „Pjesmom u jesen” koja se nastavlja danas a HKUD „Slavonija” Jakšić poziva sve ljubitelje pjesme, plesa, i općenito tradicijskog ugođaja, da dođu na smotru folklora od 18 sati koja će započeti mimohodom konjskih zaprega i članova kulturno-umjetničkih društava. Po završetku nastupa folkloraša, slijedi koncert Stjepana Jeršeka Štefa uz pratnju TS „Zlatna dolina”.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano