Search
Close this search box.

9. ROĐENDAN PLINK-A Održano 3845 sati besplatnog savjetovanja, 1563 sata edukacija…. Direktorica Barbara Rudež: „Ostvareni rezultati su nam svima vjetar u leđa u daljnjem radu”

Poduzetnički inkubator PLINK proslavio je svoj 9. rođendan uz zajedničko druženje stanara, djelatnika Poduzetničkog centra Pleternica i gradonačelnicu gđe. Marije Šarić.
Punih 9 godina stručni djelatnici Poduzetničkog centra marljivo rade, stvaraju nove projekte, organiziraju, educiraju, surađuju, umrežavaju u prostoru inkubatora s ciljem potpore razvoja gospodarstva. U proteklih devet godina PLINK je ispunio svoju misiju te je postao, kako je i zamišljeno najvažnije mjesto u gradu za poduzetnike i obrtnike..
„Rođendan inkubatora svake je godina poseban dan za sve njegove stanare i prilika kada svi zajedno sjednemo za stol i osvrnemo se na rezultate koji su nam svima vjetar u leđa u daljnjem radu. Rezultati u proteklih devet godina su: Održano 111 okruglih stolova, provedeno 3.845 sati besplatnog savjetovanja, održana 1.563 sata edukacija, ukupno 42 stanara prošla su kroz inkubator. Izdvajam ove rezultate jer su dokaz kako ovaj Inkubator živi i da su njegove usluge na raspolaganju poduzetnicima te da ih oni koriste, što je najvažnije. Želim svima puno sreće i uspjeha u radu te da zajedničkim snagama i dalje nastavimo ostvarivati rezultate -“ govori direktorica Barbara Rudež.

PLINK je smješten unutar Poduzetničke zone Pleternica i ključno je mjesto gdje se poslovni subjekti međusobno susreću, surađuju, razvijaju svoje poduzetničke ideje i znanja te ostvaruju nove poduzetničke prilike i pothvate. Inkubator omogućuju poduzetnicima korištenje poslovnog prostora po vrlo povoljnim uvjetima – bez najamnine ili uz smanjenu najamninu. Osim prostora, inkubator stanarima osigurava poslovnu opremu, te pruža podršku kroz poslovna savjetovanja, edukacije, povezivanja, prezentacije, promidžbu i vidljivost u svim fazama razvoja njihovih tvrtki.

„Objavljeni su neki od najavljenih natječaja za poduzetnike iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost za 2022. godinu s ciljem unapređenja poslovanja poduzetnika i povlačenja bespovratnih sredstava. Trenutno je otvoren natječaj MSP „Komercijalizacija inovacija“ i „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“. Ostale najavljene natječaje spremani čekamo. Isto tako veliki je interes i za otvorene natječaje iz ruralnog razvoja za poljoprivredna gospodarstva. Ono što je bitno, svakodnevno pratimo i pripremamo natječaje iz svih područja te paralelno informiramo poslovne subjekte, različite veličine, pravne osobnosti, od poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika i sve do civilnog društva. Poduzetnici, obrtnici, OPG-i i svi drugi zainteresirani dodatne informacije mogu dobiti osobnim dolaskom na savjetovanje, mailom na info@plink.hr ili pozivom na broj 034/252-125.” –  dodala je direktorica Barbara Rudež.

Gradonačelnica Pleternice, Marija Šarić inače i dugogodišnja direktorica Poduzetničkog centra Pleternica, zadovoljna je, naravno, sa svojim ‘nasljednicima’.

– Drago mi je da smo nastavili ovim tempom nakon prošlogodišnje promjene. Lijepo je sjetiti se svih uspjeha i rezultata, no ono što posebno veseli su novi projekti i nove prilike za sve nas u novom operativnom razdoblju. Vjerujem kako ćemo novim europskim projektima podići kako standard u našoj Pleternici tako i olakšati poslovanje našim gospodarstvenicima kroz nove investicije u strojeve financirane europskim sredstvima – zaključuje Šarić.

Izvor: B.Rudež/ Grad Pleternica/ V.Milković

Vezano
Vezano