U 26. KOLU TREĆE NOGOMETNE LIGE-ISTOK Pobjeda Slavonije protiv Darde, neriješeno Kutjeva sa Zrinskim Jurjevcem

U 26. kolu Treće hrvatske nogometne lige-istok sva tri naša županijska predstavnika bili su domaćini. Slavonija je pobijedila Dardu s minimalnih 1:0, Kutjevo je odigralo neriješeno s vodećim Zrinskim Jurjevcem 1:1, a Slavija je porazila Oriolik s 2:1. O utakmici u Pleternici pisali smo na našem portalu.

Slavonija-Darda 1:0 (0:0)

Minimalnom pobjedom protiv Darde, momčadi iz donjeg dijela prvenstvene ljestvice, Slavonija se učvrstila na petom mjestu. U dobroj i zanimljivoj utakmici, s malim brojem prigoda za golove, čvrsti, uporni i kvalitetni gosti uspijevali su u prvom poluvremenu  zaustavljati napade domaćih nogometaša te se na odmor otišlo bez golova. Na vodstvo Slavonije čekalo se do 66. minute, kada Karlo Antunović savladava vratara Domagoja Jukića za konačnih 1:0. Gosti se ne predaju, povremeno preuzimaju inicijativu te opasnim protunapadima ugrožavaju gol vratara Tomislava Blaževića, no bez učinka, a domaća momčad  osvaja vrijedne bodove za petu poziciju u gornjem dijelu ljestvice.

Kutjevo-Zrinski Jurjevac 1:1 (1:1)

Kutjevo se na svom terenu susrelo s vodećom momčadi prvenstva Zrinskim Jurjevcem te neriješenim rezultatom uspjelo zaustaviti zahuhtalog protivnika koji je u nastavku sezone ostvario sve pobjede. Na početku utakmice kutjevački „zeleni“ ne iskorištavaju nekoliko izglednih prilika za gol te daju do znanja da idu na pobjedu. Domaća momčad u 20. minuti dolazi u vodstvo iz jedanaesterca koji dosuđuje Ivan Menđušić zbog prekršaja nad Marinom Kuzminskim unutar prostora šesnaesterca. Strijelac je bio Filip Nemec , a nešto kasnije lijepim pogotkom u 28. minuti Igor Prijić izjednačuju na 1:1.  Potrebno je napomenuti kako je to bila jedina prava šansa gostujuće momčadi u ovoj utakmici. U drugom poluvremenu do 70. minute nema nekih izrazitih prigoda za golove. U zadnjih dvadeset minuta svoje izgledne prilike za vodstvo propuštaju kod domaćina Raimundo Pedro Martins da Silva, Kuzminski, Majetić i Karačić, a dobrim obranama ističe se gostujući vratar Denis Pintarić. Kutjevo nakon ove odlično odigrane utakmice i osvajanja jednog boda zauzima na ljestvici sedmo mjesto s 36 bodova.

Pripremio: I. T.

Foto: NK Slavonija, NK Kutjevo

Vezano
Vezano
motocros
U POŽEGI Motocross i quadcross vikend

Požega je bila domaćin sportskog događaja koji je posjetiteljima priuštio uživanje u atraktivnim adrenalinskim vožnjama. Naime, tijekom dva dana održano…