Search
Close this search box.

POLICIJA JE IZVIJESTILA Opet prijavljena računalna prijevara, kod 22-godišnjaka pronađena marihuana, s 2,35 promila alkohola u krvi upravljao automobilom…

Prijavio računalnu prijevaru

U utorak 9. srpnja 2024., policijskim službenicima je prijavio 74-godišnjak s područja Požege da ga je početkom srpnja 2024. kontaktirala nepoznata osoba i obavijestila da putem platforme za trgovanje kriptovalutama ima zarađenu veću količinu novca te je on na svoj mobitel prema uputama instalirao aplikaciju kojom je počinitelju omogućio pristup mobitelu i mobilnom bankarstvu nakon čega mu je s računa skinut novac.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje dok će kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Pozivamo građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve kaznenih djela. Podatke o bankovnim karticama, PIN broju i CVV broju, kao i svoje osobne podatke, građani ne bi trebali ustupati nepoznatim osobama. Podsjećamo da je dovoljno dostaviti broj bankovnog računa (IBAN) da bi Vam netko uplatio novac, ne trebate dostavljati druge podatke.

O zlouporabi bankovnih kartica građani bi trebali odmah obavijestiti banku koja im je izdala karticu, a u slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je obavijestiti policiju na broj 192.

Kod 22-godišnjaka pronađena marihuana

U utorak 9. srpnja 2024. oko 20.50 sati na području grada Požege, policijski službenici su kod 22-godišnjaka pronašli manju količinu cannabis marihuane zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Pod utjecajem alkohola od 2,35 promila upravljao osobnim automobilom

U utorak 9. srpnja 2024. oko 14.55 sati u mjestu Dervišaga, policijski službenici su u prometu zatekli 56-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,35 promila upravljao osobnim automobilom.

Budući da je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pronašao i dragovoljno predao eksplozivna sredstva i streljivo

U petak 5. srpnja 2024. u Kutjevu, 63-godišnjak je prilikom čišćenja dvorišne zgrade pronašao i dragovoljno policijskim službenicima predao okvir za automatsku pušku, detonator za ručnu bombu, vježbovni upaljač, sporogoreći štapin, dvije minobacačke mine, tri artiljerijska upaljača, 15 komada detonatorskih kapisli i 40 komada streljiva.

Navedeno je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
20240515_115702
NEČUVENO U parku obavio nuždu!

Nepoznati počinitelj otuđio ruksak U srijedu 18. rujna 2024., policijskim službenicima je prijavio 48-godišnjak da mu je istoga dana u…