Search
Close this search box.

U VELIKOJ ODRŽAN PRVI MEMORIJALNI KONCERT – STANKO RAGUŽ „Bio je izuzetna osoba, nevjerojatne pozitivne energije koja je oko sebe okupljala ljude”

Rodbina, prijatelji i dobri znanci Stanka Raguža pkupili su se u nedjelju u Velikoj na prvom Memorijalnom koncertu posvećenom ovom, mnogima poznatom, Veličaninu koji je preminuo prije dvije godine. Organizirala ga je Udruga „Veličanka”, uz potporu Općine Velika, Požeško-slavonske županije, KUD-a “Ivan Goran Kovačić”  i TZ Zlatni Papuk.
Stanko Raguž bio je dugogodišnji predsjednik KUD-a “Ivan Goran Kovačić” kao i pokretača brojnih događaja i projekata u Velikoj a i šire. O svemu tome, u ime organizatora na početku koncerta govorio je direktor TZ Zlatni Papuk Tomislav Galić.
Uz ime Stanka Raguža neizostavno se veže KUD Ivan Goran Kovačić, Udruga Veličanka, Ruka podrške, zadruga Veličko, Veličko d.o.o., Najduži stol….- Možda je najbolje reći da je Stana svakome od nas predstavljao nešto posebno, da je uistinu bio izuzetna osoba, nevjerojatne pozitivne energije koja je oko sebe okupljala ljude. Bio je osoba koja je znala da ne može sam ali i osoba koja je svjesna da netko treba biti vođa te je uvijek stao prvi za kormilo i upravljao. Pri tome je učio druge kako da ga preuzmu i nastave put kao da je znao da njega čeka neki drugi…Mi nismo došli ovdje tugovati, niti za Stanom niti za svima onima koji su nas, nažalost, prerano napustili, ovim koncertom smo se odlučili čuvati uspomenu na sve one koji su nam nešto značili – rekao je, među ostalim, T.Galić.
Za vrijeme koncerta nastupili su Županijski tamburaški orkestar i njegovi solisti pod ravnanjem Saše Botičkog te kao gosti Luka Zvekić, Robert Vojvodić –  Bekrija, Vlatka Kopić Tena i Stjepan Jeršek – Štef, program je vodio Boris Benčić a među brojnim posjetiteljima bili su i županica Antonija Jozić, njen zamjenik Ferdinand Troha, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović i načelnik općine Kaptol Mile Pavičić.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
20240515_115702
NEČUVENO U parku obavio nuždu!

Nepoznati počinitelj otuđio ruksak U srijedu 18. rujna 2024., policijskim službenicima je prijavio 48-godišnjak da mu je istoga dana u…