Search
Close this search box.

KONJIČKI KLUB PLETERNICA Ponosni na Međunarodni konjički turnir i ovogodišnju natjecateljsku sezonu


U Konjičkom klubu Pleternica ponosni su na uspješno odrađen Međunarodni konjički turnir kao i rezultate u ovogodišnjoj natjecateljskoj sezoni. Rečeno je to na konferenciji za novinare koju su održali predsjednica Kluba Marija Buće, direktor Konjičkog turnira Domagoj Katić i gradonačelnica Marija Šarić.

O 16.Međunarodnom konjičkom turniru, održanom krajem lipnja, osvrnuo se njegov direktor Domagoj Katić. – Temeljem dojmova vozača mislim da smo i ove godine odradili jedan odličan posao, što na samom sportskom dijelu a što i na ovom turističkom u kojem te naše vozače, i ljude koji dođu u Pleternicu, počastimo i pokažemo im široko slavonsko srce i tako steknemo prijateljstvo koje postoji dugi niz godina i zbog kojeg se oni svake godine vraćaju nazad. Što se tiče planova za iduću godinu mi smo zadnjih godina svoj termin definirali u sklopu Lipanjskih dana amaterskog stvaralaštva, tako da će i 2025.godine turnir biti zadnji vikend u lipnju – kazao je D.Katić zahvalivši se Gradu Pleternici koji Konjiččki klub prati ne samo u organizaciji turnira nego i u radu kroz cijelu godinu. Zahvalio se također i Požeško-slavonskoj županiji, gradskoj Turističkoj zajednici i brojnim sponzorima.


Konjički klub Pleternica sudjelovao je na Prvenstvu Hrvatske u vožnji dvoprega i Croatia Cupu a u Klubu su zadovoljni postignutim rezultatima. – Najbolje rezultate u Croatia Cupu smo ostvarili u Ruščici gdje smo zauzeli drugo i treće mjesto. Drugo mjesto je osvojio vozač Stjepan Matijević a treće Vinko Katić. Nakon toga smo sudjelovali u Croatia Cupu u Đakovu gdje smo ostvarili 3. i 4.mjesto. Treći je bio Vinko Katić a četvrti Matej Belo. U sveukupnom poretku Croatia Cupa Vinko Katić je ostvario treće mjesto. Nakon toga smo sudjelovali na Prvenstvu Hrvatske u vožnji dvoprega, koje organiziraju Pleternica i Feričanci jedini u Hrvatskoj. Zadovoljni smo s našim vozačima u Pleternici jer su sve tri discipline završili odlično, ostvarili smo 5., 7. i 9. mjesto. Nakon toga smo sudjelovali u Feričancima gdje smo osvojili 6. i 7.mjesto. Ovim putem se želim zahvaliti našim vozačima od srca jer su uložili veliki trud, svoje vrijeme – rekla je M.Buće.

Gradonačelnica Marija Šarić je istaknula kako je ponosna na sve udruge koje rade zajedno koje rade i s Gradom i s Turističkom zajednicom. – Mi ćemo za nagodinu nastojati pripremiti ‘stepenicu više’ jer se uvijek trudimo osmisliti nekakve dodatne sadržaje. Ono što se još trudimo i na ovom prostoru je urediti dodatnu infrastrukturu kako bi digli kvalitetu natjecanja. Nadam se da ćemo kroz nekoliko idućih godina dodatno urediti ovaj kompleks kako bi se ovdje mogla organizirati razna natjecanja ne samo u lipnju nego kroz cijelu godinu – najavila je gradonačelnica Šarić.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano