Search
Close this search box.

OSUMNJIČENA TROJICA MUŠKARACA Tereti ih se da su ukrali crkveno zvono!

Osumnjičeni za krađu crkvenog zvona

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana s područja Kutjeva starosti 18, 26 i 28 godina koje se sumnjiči da su počinili tešku krađu provaljivanjem. Naime, oni su u razdoblju od 3. do 23. ožujka 2024. u mjestu Tulnik iz kapele na mjesnom groblju otuđili crkveno zvono u vlasništvu župe Buk.

Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.
 
Nepoznati počinitelj otuđio stabla

U razdoblju od 26. do 31. srpnja 2024. u šumskom dijelu između mjesta Brekinska i Gornji Uljanik, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i otuđio stabla u vlasništvu Hrvatskih šuma.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Požari na otvorenom prostoru

U petak 2. kolovoza 2024. oko 12.15 sati u mjestu Štitnjak, na neutvrđeni način došlo je do požara na otvorenom prostoru te je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

Istoga dana, oko 16.45 sati između mjesta Biškupci i Poljanska, na neutvrđeni način došlo je do požara na otvorenom prostoru te je izgorjela suha trava i strnište. U požarima nije bilo materijalne štete.
 
Pod utjecajem alkohola od 2,06 promila upravljao osobnim automobilom

U petak 2. kolovoza 2024. oko 20.35 sati u mjestu Donji Gučani, policijski službenici u prometu su zatekli 52-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,06 promila upravljao osobnim automobilom. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se provjerio identitet.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.
 
Pronašao i dragovoljno predao pištolj i streljivo

U petak 2. kolovoza 2024. u Požegi, anonimni građanin je prilikom čišćenja kuće pronašao i dragovoljno policijskim službenicima predao pištolj, spremnik za pištolj i osam komada streljiva.

Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.
 
Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Završje u Ulici Zvonka Brkića.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano