Search
Close this search box.

U ČAST GOSPI SNJEŽNOJ U Buku održana 10.Smotra pučkog crkvenog pjevanja


Kulturno-umjetničko društvo „Svilenka” iz Buka organizator je i domaćin tradicionalne, 10. po redu, Smotre pučkog  crkvenog pjevanja koje je jučer održano u župnoj crkvi sv.Jurja Mučenika, a u čast Gospe Snježne. Smotru je otvorila gradonačelnica Pleternice Marija Šarić.
– Ovo je dan kad se svi zahvaljujemo i osvještavamo koliko je važno da smo svi zajedno ovdje, koliko je važno da imamo našu domovinu i našu slobodu, ali isto tako da imamo i svoju vjeru i da se svi zajedno okupljamo u našim crkvama, uz naše svećenike. Stoga mi je posebno drago da smo u ovo predvečerje, nakon cijelog dana proslava i zahvalnosti, ovdje jer Gospi se uvijek utječemo kad nam je najteže – rekla je gradonačelnica Šarić.
Na ovogodišnjoj Smotri, uz domaćine, sudjelovali su MPS „Rakijaši” Podcrkavlje, KUD „Odvorci” iz Odvoraca, ZKUD „Rama” Pleternica, Hkd „Podgoračani” Podgorač, KUD „Bektež” iz Bekteža, ZKZ „Zagorec” Josipovac, Udruga „Sve lipo” Srednji Lipovac i HKD „Izvor” Donja Motičina.
Po završetku Smotre, služena je sveta misa.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
20240515_115702
NEČUVENO U parku obavio nuždu!

Nepoznati počinitelj otuđio ruksak U srijedu 18. rujna 2024., policijskim službenicima je prijavio 48-godišnjak da mu je istoga dana u…