Search
Close this search box.

DRAGICA LIŠČEVIĆ PROSLAVILA 100. ROĐENDAN „Ne boli me ništa ali, stara sam, prestara”

Živjeti sto godina! Mnogi si to priželjkuju, „Bijelo dugme” je davno o tome i pjesmu spjevalo, a baka Dragica Liščević iz Sulkovaca je 100 godina i proživjela! Danas joj je rođendan.
– Ne boli me ništa ali, stara sam, prestara – kaže slavljenica zbog koje su se u Sulkovcima na zajedničkom ručku okupili brojna rodbina, prijatelji, znanci…gotovo stotinu ljudi.
Baka Dragica je rođena u Jakšiću 1924.godine, tamo se prvi put i udala no, muž joj je 1944.godine poginuo u ratu. Šest godina kasnije preudala se u Sulkovce. Nažalost, prije 40 godina, ponovo je ostala udovica.
Cijeli svoj život Dragica je radila u kući, na zemlji i brinula o petero djece: Jakobu, Marici, Ankici, Štefici i Mati. – Puno sam radila. Nismo bili bogati nego sirotinja, ali sam bila zadovoljna. Djeca su me slušala, sad me više ne slušaju – kazala je pomalo šaljivo baka Dragica, što je izazvalo smijeh ukućana. Uz dodatak – Svojedobno je jednoj svojoj kolegici rekla: Prijateljice moja, tebi je Bog dao novaca a meni zdravlje”.
Minulih godina, uz petero djece, u obitelj Liščević ‘pristiglo’ je i 14-ero unučadi te 23-oje praunučadi. Nažalost, kći Štefica je umrla sa samo 55 godina. Baka Dragica sada živi s najmlađim sinom Matom. – Uglavnom je dobrog zdravlja, malo slabije čuje, ali, najvažnije je da se može sama poslužiti, sve razumije a uz pomoć štapa pomalo izađe i na dvorište – kazao je Mato.
Kao što je običaj za svaki rođendan, a kako ne bi za stoti, obitelj je danas organizirala zajednički ručak i druženje, izrezala je baka Dragica i tortu a susjed Stjepan Vukoja napisao joj je i pjesmu. Naravno, za rođendan se obično nešto i poželi pa, što je poželjela 100-godišnja slavljenica?
– Sebi želim, kad dođe vrijeme, da mi Bog da blaženu smrt. Mojima želim samo dobro zdravlje.”
Sretan vam rođendan, bako Dragice!

Tekst: V.Milković
Foto: V.Milković/ M.Abramović

Vezano
Vezano
20240515_115702
NEČUVENO U parku obavio nuždu!

Nepoznati počinitelj otuđio ruksak U srijedu 18. rujna 2024., policijskim službenicima je prijavio 48-godišnjak da mu je istoga dana u…