Search
Close this search box.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA Učenicima slabijeg imovinskog statusa osigurano besplatno ljetovanje: „Nijedan dječji osmijeh nema cijenu“


Po uzoru na prošlogodišnju inicijativu i ove godine je za učenike slabijeg imovinskog statusa osnovnih škola kojima je osnivač Požeško-slavonska županija osigurano besplatno ljetovanje u požeškom dječjem odmaralištu u Baški na otoku Krku.
Kao i prošlog ljeta, Požeško-slavonska županija, gradovi i općine s čijeg područja učenici dolaze financirali su usluge boravka i prijevoz, a za 44 osnovnoškolaca koliko ih je ljetovalo, Požeško-slavonska županija osigurala i džeparac u iznosu od 50 eura po učeniku.
– Zahvaljujem Gradu Požegi što su kao i prošle godine za realizaciju ove inicijative osigurali slobodan termin u dječjem odmaralištu na otoku Krku, kao i gradonačelnicima i načelnicima na suradnji prilikom realizacije. Nijedan dječji osmijeh nema cijenu, a vjerujem kako su ovih ljetnih praznika besplatna škola plivanja koju smo organizirali za 300 učenika i besplatno ljetovanje za učenike slabijeg imovinskog statusa rezultirali s puno osmijeha i lijepih uspomena – istaknula je  Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.
Osim na otoku Krku, veselo je bilo i na otoku Viru. Kako bi učenici s područja cijele županije dobili priliku za ljetovanje, za učenike slabijeg imovinskog statusa s područja Pakraca i Lipika omogućeno je besplatno ljetovanje u dječjem odmaralištu „Cvrčak“ na otoku Viru, a Požeško-slavonska županija i gradovi Pakrac i Lipik troškove su refundiraju po istom modelu.
Također, u dječjem odmaralištu na otoku Krku kojeg pamte brojne generacije, ove sezone boravit će gotovo 400 učenika iz požeških osnovnih škola te je za 30 učenika slabijeg imovinskog statusa iz osnovnih škola kojima je osnivač Grad Požega osigurano besplatno ljetovanje.

Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano
20240515_115702
NEČUVENO U parku obavio nuždu!

Nepoznati počinitelj otuđio ruksak U srijedu 18. rujna 2024., policijskim službenicima je prijavio 48-godišnjak da mu je istoga dana u…