Search
Close this search box.

U SUBOTU Tradicionalni 12. Međunarodni susret Trophy Zlatnom dolinom

Cestama Zlatne doline i ove će se godine provozati neka od najstarijih vozila u državi. Oldtimer Club Trophy Požega organizira tradicionalni 12. Međunarodni susret Trophy Zlatnom dolinom. Zaljubljenici u oldtimere družit će se u subotu 31. 8. 2024. na glavnom požeškom trgu. Manifestacija je pod pokroviteljstvom Grada Požege, TZ Grada Požege i Općine Brestovac.
„Očekujemo posjet oko 70 oldtimer vozila, od kojih su neki stariji od 70 godina. Uz izložbu oldtimera, sudionici i posjetitelji moći će razgledati izložbu malih autića svih dimenzija,  sajam starina i antikviteta i Muzej Grada Požege.“ – izjavio je Zlatko Šljerić, predsjednik OTC Trophy Požega. Posjetitelji će se moći diviti velikom izboru vozila od kojih svaki predstavlja različito razdoblje automobilskog dizajna i inženjeringa.
Sudionici susreta će se okupiti na Trgu Sv. Trojstva u Požegi u 12 sati,  kolona vozila će krenuti u posjet Općini Brestovac, preko sela Donji Emovci, Nova Lipa, Stara Lipa, Skenderovci. U Brestovcu na parkiralištu škole ponovit će se izložba OT vozila, a na igralištu vožnja spretnosti uz  zakusku i okrepu osiguranu od strane Općine Brestovac. Završna svečanost, podjela nagrada i priznanja, večera i druženje organizirani su na ribnjaku ribolovne udruge Klen Brestovac.
Organizatori naglašavaju kako je kultura oldtimer susreta slavlje nostalgije, obrtništva i zajedništva. Ova događanja privlače raznoliku skupinu entuzijasta koji dijele duboku zahvalnost za starinske automobile i povijest koju predstavljaju. To je kultura koja cijeni autentičnost, gdje se očuvanje i restauracija klasičnih vozila doživljava kao oblik umjetnosti, a ne samo hobi.  U biti, susreti oldtimera više su od samo sajmova automobila; to su impresivna iskustva koja slave povijest, umijeće i trajnu privlačnost klasičnih automobila.
OTC Trophy Požega osnovan je 2008. g. s ciljem promicanja tehničke kulture u Požegi i šire. Oko 40 članova  trudi se spriječiti propadanje i uništavanje tehničkih predmeta, stoga sakupljaju, obnavljaju i čuvaju sve vrste cestovnih vozila.

Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano
20240515_115702
NEČUVENO U parku obavio nuždu!

Nepoznati počinitelj otuđio ruksak U srijedu 18. rujna 2024., policijskim službenicima je prijavio 48-godišnjak da mu je istoga dana u…