Search
Close this search box.

SESTRA ZORANA PRCELA Nakon 13 godina odlazi iz pleterničke župe – „Ove godine bih opisala kao jako lijepe i jako plodne, upoznala sam puno dobrih i plemenitih duša”

– Ove godine opisala bih kao jako lijepe i jako plodne – kazala je u razgovoru časna sestra Zorana Prcela, koja je, nakon 13 godina službe, s prvim danom rujna otišla iz pleterničke Župe sv.Nikole biskupa na novu dužnost. Na misi zahvalnici, nakon završetka devetnice Gospi od Suza, od nje su se prigodnim riječima i poklonima oprostili župnik Antun Ćorković i članovi velikog zbora s kojima je radila proteklih godina. Koji dan ranije, ‘oproštajka’ je bila i s pjevačima malog zbora.
– Upoznala sam ovdje puno dobrih i plemenitih duša, onih koje su mene učinile još plemenitijom. Osjetila sam baš tu slavonsku toplinu. Jedna mi je djevojčica lijepo na misi rekla: Dalmatinka u srcu a dušom Slavonka. Zamislite, kad dijete od četvrtog razreda to primijeti, onda je to velika stvar. Ja sam se doista ovdje osjećala ugodno, ko’ doma da sam išla. Iz daleka sam, al’ kad bih išla ovamo, išla sam zaista kao svojoj kući – rekla je dalje s.Zorana.

Proteklih godina s.Zorana je bila predstojnica Samostana Kćeri Božje ljubavi, vježbala je oba župska zbora te je radila i u školi.
– Tamo mi je bilo prekrasno. I s kolegicama i kolegama, i s ravnateljicom i ravnateljem. Prihvatili su me kao jednu od njih, kao domaće čeljade. U župi sam radila sa zborovima i ne znam s kim mi je bilo ljepše, s velikima ili malima, zaista nikad nisam imala nikakvih problema – dodala je.

Iz pleterničke župe s.Zorana je otišla na dužnost u Dubrovnik, u Župu sv.Mihaela na Lapadu. U školi, kaže, više neće raditi, službeno je u mirovini, ali će u župi voditi vjeronauk i raditi s prvopričesnicima, svirat će i pjevati. Osim toga, u lipnju je, na kapitulu Provincije Božje providnosti Družbe kćeri Božje ljubavi, izabrana za jednu od četiri provincijalne savjetnice novoizabrane provincijske glavarice pa će obveza imati i u Zagrebu.

Pleterničanima s kojima je na bilo koji način surađivala i kontaktirala je poručila: – Želim im reći da mi svi ostaju u srcu. Zaista, gdje god sam se kretala, osjetila sam susretljivost, toliku toplinu, da im od srca zahvaljujem.
I baš zbog toga, s.Zorana bi željela ponovo doći u Pleternicu.
– Ako Bog da, ja se nadam, barem u ove dane Devetnice, koji i jesu najljepši u godini.

Dodajmo na kraju i to kako su se pleternički vjernici na misi prigodno oprostili i od č.s.Antoanete te zaželjeli dobrodošlicu č.s.Mirjani.

Tekst: V.Milković
Foto: Župa Pleternica/ V.Milković

Vezano
Vezano
20240515_115702
NEČUVENO U parku obavio nuždu!

Nepoznati počinitelj otuđio ruksak U srijedu 18. rujna 2024., policijskim službenicima je prijavio 48-godišnjak da mu je istoga dana u…