Search
Close this search box.

GRADSKI MUZEJ POŽEGA Večeras otvorenje izložbe “Nek’ đerdani pozvekuju”

U Gradskom muzeju Požega večeras u 19 sati bit će otvorena izložba “Nek’ đerdani pozvekuju”

– Dragi prijatelji Muzeja i ljubitelji kulture i umjetnosti,
Pozivamo Vas da nam se pridružite na otvorenju izložbe “Nek’ đerdani pozvekuju”, Tradicijski nakit Požeško-slavonske županije u četvrtak, 5. rujna u 19 sati u prostorima Gradskog muzeja Požega. Ova posebna izložba osmišljena je kako bismo Vam približili etnografski dio baštine, a sve je krenulo istraživanjem te radionicama izrade i rekonstrukcije narodnog nakita u Požegi i Pakracu. Njihova je rekonstrukcija rađena prema malobrojnim očuvanima originalnim primjercima i starim fotografijama. U Pakracu su bile poznate po nazivu kajice, dok su se u požeškom kraju nazivale đerdani, nazivom koji se inače upotrebljavao za sve vrste ogrlica od staklenih perlica.
Više o tradicijskom kićenju i ukrašavanju saznajte na otvorenju ove prekrasne izložbe koju su za Vas pripremile Dubravka Matković iz Gradskog muzeja Požega i Jelena Hihlik iz Muzeja grada Pakraca – objavljeno je na facebook stranici Muzeja.

Izvor: Gradski muzej Požega.

Vezano
Vezano
20240515_115702
NEČUVENO U parku obavio nuždu!

Nepoznati počinitelj otuđio ruksak U srijedu 18. rujna 2024., policijskim službenicima je prijavio 48-godišnjak da mu je istoga dana u…