Search
Close this search box.

PRVI DAN ŠKOLE U PLETERNICI U školske klupe sjelo 63-oje prvašića – M.Šarić: „Što više naučite to ste spremniji da postanete pravi mali odrasli ljudi“

Danas je jedan od najvažnijih i najuzbudljivijih dana u životu mnogo djece, a posebno uzbuđeno bilo je naših 63 mališana, koliko ih je ove godine s područja Grada Pleternice upisalo prvi razred Osnovne škole fra Kaje Adžića u Pleternici.
-Ovo je jedan od većih dana u vašem životu i početak nekakvog novog puta. Vaš današnji dolazak u školu je prvi korak toga puta. Čeka vas dugačak put, ali vaše učenje i obrazovanje ne završava sa školom, ono će trajati cijeli život. Škola je upravo zbog toga ovdje, da vas pripremi za to i da vam dobar temelj.- izjavio je Hrvoje Galić, ravnatelj OŠ fra Kaje Adžića Pleternica.
Vlada Republike Hrvatske je osigurala udžbenike, a Grad Pleternica je roditeljima olakšao prve dane polaska njihove djece u prvi razred te je osigurao radne bilježnice kako bi se roditelji što manje brinuli oko školskih potrepština, ali i produženi boravak za svu djecu. U suradnji s Požeško-slavonskom županijom, Grad je osigurao i dodatne poklon pakete za 63 učenika prvih razreda pleterničke škole, kako matične, tako i područnih škola.
-Drago mi je da vas mogu pozdraviti na početku ove školske godine. Želim vam što vrijednije i što zabavnije ovo školske dane. Očekuje vas jedno zabavno razdoblje u kojem ćete se zajedno družiti, stjecati nove prijatelje, veseliti se i naravno nešto naučiti, a što više naučite to ste spremniji da postanete pravi mali odrasli ljudi.-rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.
Za prvašiće je u holu škole pripremljen prigodni program a potom su ih učiteljice Marina Anić i Marina Soldo povele u njihove razrede.

Tekst: pleternica.hr/ V.Milković
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
20240515_115702
NEČUVENO U parku obavio nuždu!

Nepoznati počinitelj otuđio ruksak U srijedu 18. rujna 2024., policijskim službenicima je prijavio 48-godišnjak da mu je istoga dana u…