Search
Close this search box.

ZAZVONILO ŠKOLSKO ZVONO Županica Jozić uputila riječi ohrabrenja malenim Kutjevčanima

Započela je nova školska godina, a uz one malo iskusnije učenike koji su se već sprijateljili sa školskim obvezama, u škole na području Požeško-slavonske županije krenulo je 566 prvašića. I ove godine Požeško-slavonska županija je u suradnji s gradovima i općinama prvašićima pripremila prigodne paketiće za dodatnu motivaciju u njihovom novom razdoblju života.
Kao i u svim ostalim školama na području županije, paketići su prvašiće dočekali i u Osnovnoj školi Zdenka Turkovića u Kutjevu, a prije nego je zazvonilo školsko zvono riječi ohrabrenja prvašićima su uputili županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić i gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir.
– Želim vam prvenstveno puno zdravlja tijekom cijelog školovanja, puno sreće, igara, druženja, novih prijateljstava i znanja koje će na vas prenijeti vaši učitelji – istaknuo je Budimir.
Županica Jozić istaknula je kako prvi dan škole nije velik korak samo za učenike, već i za njihove roditelje.
– Velik je dan za našu dječicu, a i vas roditelje. Osjećaji su uvijek isti i kada se radi o prvom djetetu, drugom ili trećem, to su osjećaji ponosa, a s druge strane strepnje kako će se naša djeca snaći. No, budite sigurni da su oni ovdje u pravim rukama, rukama djelatnika ove škole – istaknula je Jozić.
Istaknula je veliku investiciju Požeško-slavonske županije u šest područnih škola Osnovne škole Zdenka Turkovića Kutjevo sa ciljem unaprjeđenja uvjeta, a osim kontinuiranih infrastrukturnih ulaganja, od prošle školske godine za svu djecu u osnovnim škola osiguran je besplatan obrok.
– Sigurna sam da će dani ispred njih biti ispunjeni veseljem, radošću, a onda naravno i uspjesima. Prvenstveno je važno da su djeca sretna i zadovoljna, a sve ostalo će doći koračajući od prvog razreda do kraja školovanja – dodala je Jozić.
Uz županicu i gradonačelnika dobrodošlicu prvašićima poželjeli su i ravnatelj Milorad Bandalo te pedagog Josip Mažar. Molitvu za uspješnu školsku godinu predvodio je velečasni Josip Marić.


Izvor:pszupanija.hr

Vezano
Vezano
20240515_115702
NEČUVENO U parku obavio nuždu!

Nepoznati počinitelj otuđio ruksak U srijedu 18. rujna 2024., policijskim službenicima je prijavio 48-godišnjak da mu je istoga dana u…