Search
Close this search box.

RESSLER U POŽEGI „Uvjeren sam kako će Požeško-slavonska županija iskoristiti priliku“


Zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler posjetio je Požeško-slavonsku županiju i  susreo se na radnom sastanku sa županicom Antonijom Jozić. Razgovarali su o aktualnim projektima koji se realiziraju na području županije, ali i o budućim javnim pozivima na koje će županija, gradovi i općine moći prijaviti projekte za koje pripremaju projektno-tehničke dokumentacije.
– Zahvaljujem zastupniku u Europskom parlamentu Karlu Ressleru na posjetu i tome što osigurava da se naš glas i naše potrebe čuju na europskoj razini – rekla je Jozić, istaknuvši kako europski fondovi imaju veliku ulogu u razvoju Požeško-slavonske županije te da je u proteklih osam godina u projekte javnog i privatnog sektora uloženo gotovo 300 milijuna eura.
Uz projekte koji će se financirati iz ITU mehanizma, od kojih su u nadležnosti županije uspostava Centra za palijativnu skrb u Orljavcu i obnova amfiteatra bivšeg atletskog stadiona u Požegi i uređenje ljetne pozornice, županica je upoznala zastupnika Resslera s najnovijom Odlukom o sufinanciranju projekta Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće u Požegi, vrijednom 10 milijuna eura.
– Drago mi je čuti da je od mog posljednjeg posjeta Požeško-slavonskoj županiji nastavljeno s intenzivnim povlačenjem europskih sredstava i realizacijom projekata koji osnažuju lokalne zajednice, a samim time i stvaraju uvjete kako bi mladi ovdje ostali – rekao je Ressler.
Naglasio je kako Republici Hrvatskoj kao punopravnoj članici Europske unije u financijskom razdoblju od 2021. do 2027. godine na raspolaganju stoji 25 milijardi eura. 
– Ranije ove godine obišao sam neke od značajnih projekata koji su na području Požeško-slavonske županije financirani europskim sredstvima, a već sada razgovaramo o novih 10 milijuna eura usmjerenih razvoju poljoprivrede ove regije. Republika Hrvatska u razdoblju od 2021. do 2027. godine ima na raspolaganju 25 milijardi eura i uvjeren sam kako će, s obzirom na iskustvo koje ima, Požeško-slavonska županija iskoristiti priliku koja je na raspolaganju – dodao je Ressler.
Podsjetimo, u svibnju ove godine zastupnik Ressler posjetio je Centar za umjetnu inteligenciju u Lipiku, Toplice Lipik pred kojima je velika investicija u zdravstveni turizam u visini 12,77 milijuna eura, Muzej bećarca u Pleternici te Spahijski podrum u Pakracu čija je rekonstrukcija u tijeku.

Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano
20240515_115702
NEČUVENO U parku obavio nuždu!

Nepoznati počinitelj otuđio ruksak U srijedu 18. rujna 2024., policijskim službenicima je prijavio 48-godišnjak da mu je istoga dana u…