Search
Close this search box.

OTVOREN JAVNI POZIV Požeško-slavonska županija dodjeljuje do 13 000 eura za programe u kulturi te do dvije i pol tisuće eura za programe tehničke kulture

Otvorena su dva javna poziva kojima je cilj promicanje djelatnosti kulture i tehničke kulture na području Požeško-slavonske županije u 2025. godini te podupiranje aktivnosti organizacija civilnog društva.

Javni poziv za predlaganje programa/projekata za Program javnih potreba u kulturi Požeško-slavonske županije u 2025. godini usmjeren je sufinanciranju kulturnih djelatnosti, programa i projekata, aktivnosti i manifestacija u kulturi, a osobito onih koje se odnose na kulturno-umjetnički amaterizam, dramsku i plesnu umjetnost, glazbenu i glazbeno-scensku umjetnost, književnost, vizualne umjetnosti, dizajn i arhitekturu, interdisciplinarne i nove umjetničke i kulturne prakse, digitalnu umjetnost te audio i vizualnu djelatnost.

Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu je 150,00 eura, najveći iznos po pojedinom programu je 13 tisuća eura te pravo prijave za dodjelu sredstava imaju udruge, umjetničke organizacije, umjetnici te druge pravne i fizičke osobe.

Drugi javni poziv usmjeren je predlaganju programa/projekata za Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Požeško-slavonske županije u 2025. godini.

Javne potrebe u tehničkoj kulturi, za koje se sredstva osiguravaju u proračunu Požeško-slavonske županije, jesu aktivnosti, poslovi i djelatnosti lokalnog značenja od interesa za opće dobro na području Požeško-slavonske županije, a koji obuhvaćaju osobito poticanje i promicanje tehničke kulture, programe odgoja, obrazovanja i osposobljavanja djece i mladeži za stjecanje tehničkih, tehnoloških i informatičkih znanja i vještina, specifične programe odgoja, obrazovanja i osposobljavanja djece i mladeži za stjecanje tehničkih, tehnoloških i informatičkih znanja i vještina, programe prekvalifikacije i dokvalifikacije djelatnika i programe organizacije inventivnog rada, organiziranje promaknuća tehnoloških inovacija te nabavu opreme i održavanje objekata tehničke kulture od interesa za županiju.

Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu je 150,00 eura, a najveći iznos po pojedinom programu je 2.500,00 eura te pravo predlaganja imaju udruge i druge pravne i fizičke osobe.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave poziva, odnosno do 17. listopada 2024. godine u 23:59 sati.

Javni poziv za predlaganje programa/projekata za Program javnih potreba u kulturi Požeško-slavonske županije dostupan je ovdje.

Javni poziv za predlaganje programa/projekata za Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Požeško-slavonske županije dostupan je ovdje.

Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano
20240515_115702
NEČUVENO U parku obavio nuždu!

Nepoznati počinitelj otuđio ruksak U srijedu 18. rujna 2024., policijskim službenicima je prijavio 48-godišnjak da mu je istoga dana u…