Search
Close this search box.

KUTJEVO Radovi u šest područnih škola dio su velikog investicijskog ciklusa Požeško-slavonske županije

Dio trenutnog velikog investicijskog ciklusa u obrazovanje na području Požeško-slavonske županije je i poboljšanje uvjeta u šest područnih škola Osnovne škole Zdenka Turkovića u Kutjevu i to u Vetovu, Tominovcu, Grabarju, Cigleniku, Kuli i Poreču.
Radove koji su u završnoj fazi obišli su požeško-slavonska županica Antonija Jozić, gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir i ravnatelj Osnovne škole Zdenka Turković Kutjevo Milorad Bandalo sa suradnicima.
– Zahvaljujem Požeško-slavonskoj županiji na ovom ulaganju u infrastrukturu koja je važna našim najmlađim sugrađanima. Grad Kutjevo će i dalje nastaviti pružati potporu učenicima i roditeljima financiranjem produženog boravka i radnih bilježnica te sufinanciranjem projekata koje provodi županija, a kojima je osigurana besplatna škola plivanja, ljetovanje za učenike slabijeg imovinskog statusa te poklon paketići koje smo na početku školske godine uručili svim našim prvašićima – rekao je Budimir.
Radovi unutrašnjeg uređenja planirani su prema potrebama pojedine škole, a među ostalim, uključili su postavljanje PVC prozora, laminata i keramičkih pločica, uređenje sanitarija, zamjenu dotrajalih instalacija i ličenje.
– Izuzetno sam sretan kada vidim kako se radovi u našim područnim školama privode kraju i kako će naši učenici uskoro koračati obnovljenim prostorima. Vjerujem da će bolji uvjeti potaknuti roditelje da radije razmišljaju o ostanku u svojim selima i zadržavanju učenika u njihovim područnim školama. Od srca u ime svih učenika, učitelja i u svoje osobno ime zahvaljujem našem osnivaču Požeško-slavonskoj županiji što su prepoznali stanja i potrebe područnih škola na području grada Kutjeva i poduzeli sve kako bi se stvorili bolji uvjeti za našu djecu. Također, zahvaljujem za sva nastojanja županije vezana uz dogradnju naše matične škole kako bismo u što skorije vrijeme prešli u jednosmjensku nastavu – rekao je Bandalo.


Ukupan iznos radova u svih šest škola je 260 tisuća eura, od čega je 70 tisuća eura osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice, a preostali dio osigurava Požeško-slavonska županija.
– Drago mi je što je obilazak radova bio prigoda da našim učenicima poželimo dobrodošlicu pri povratku u školske klupe i vjerujem da su im najveća dobrodošlica poboljšani uvjeti u njihovim školama. Obnova područnih škola koje smo obišli bila je nužna, a isto tako potreba još postoji. Idemo korak po korak, u skladu s mogućnostima županijskog proračuna i mogućnostima privlačenja bespovratnih sredstava. Uz veliki investicijski zahvat koji nas očekuje kako bi učenici svih škola u budućnosti mogli pohađati nastavu u jednoj smjeni, nećemo zaboraviti obnovu područnih škola jer svaki učenik je jednako važan i zaslužuje adekvatne uvjete obrazovanja – rekla je Jozić.  

Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano
20240515_115702
NEČUVENO U parku obavio nuždu!

Nepoznati počinitelj otuđio ruksak U srijedu 18. rujna 2024., policijskim službenicima je prijavio 48-godišnjak da mu je istoga dana u…