Search
Close this search box.

ZANIMLJIVOSTI Photosession za bećare i snaše na Trgu bećarca – trajno ovjekovječeno bogatstvo našeg kraja!

Vatromet narodnih nošnji! Tako bi se ukratko moglo opisati ono što se jučer poslijepodne i navečer vidjelo na Trgu bećarca. Snaše i bećari u svojim najljepšim nošnjama strpljivo su pozirali u sklopu jedinstvenog photosessiona kojeg su organizirali Javna ustanova Pleternica i Grad Pleternica. Cilj je bio trajno ovjekovječiti bogatstvo našeg kraja.
– Htjeli smo napraviti photosession za sve one koji, ne samo imaju svoju nošnju, nego i one koji ju nemaju a žele odjenuti nošnju i fotografirati se. Naime, mi već dvije godine u Muzeju imamo postavljenu izložbu bećara i snaša s područja Pleternice a sve ove fotografije koje danas napravimo bit će dio jedne buduće izložbe – pojasnila je direktorica Javne ustanove Jasna Hoffmann.
U fotosessionu su sudjelovali uglavnom članovi kulturno-umjetničkih društava pleterničkog kraja, ali i pojedinci iz drugih sredina, fotoaparata se prihvatio dogradonačelnik Domagoj Katić, snimanje je trajalo satima i sad s nestrpljenjem čekamo najavljenu izložbu.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
1Pudarijada
Pudarijada u Kaptolu

U Kaptolu je danas održana 13.Pudarijada. Tradicionalno, ovu manifestaciju organizira Udruga vinogradara, vinara i voćara Općine Kaptol. Tekst i foto:…