VOZAČI Policija kontrolira parkiranje na mjestima rezerviranim za invalide!

U šumskom predjelu pronašao protuavionske metke

U nedjelju 22. rujna 2024. oko 15 sati u šumskom predjelu u blizini mjesta Bukovčani, 42-godišnjak je pronašao 18 protuavionskih metaka u redeniku za koje je utvrđeno da su zaostali iz Domovinskog rata.

Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.
 
Požar na otvorenom prostoru

U nedjelju oko 22. rujna 2024. oko 12 sati u mjestu Golobrdci na poljoprivrednom zemljištu, 69-godišnjakinja je spaljivala kukuruzovinu unatoč odredbama Odluke o zabrani paljenja vatre na otvorenom donesene od strane Požeško-slavonske županije.

Tom prilikom se uslijed vjetra vatra proširila  te je izgorjela suha trava i nisko raslinje. Protiv 69-godišnjakinje slijedi prekršajni nalog  zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.
 
Najava akcije – nepropisno parkiranje vozila na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom

U ponedjeljak 23. rujna 2024. u vremenu od 7 do 15 sati na području Policijske postaje Požega provoditi će se preventivo-represivna akcija usmjerena na nepropisno parkiranje vozila na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom kao i nepropisno korištenje znaka pristupačnosti. 

Cilj akcije je smanjiti broj nepropisno parkiranih vozila na mjestima rezerviranima za vozila osoba s invaliditetom te upozoriti na potrebu propisanog označavanja vozila parkiranog na mjestu za osobe s invaliditetom. Policijski službenici će tijekom redovne službe pojačati nadzor parkiranja na mjestima za vozila osoba s invaliditetom te represivno postupati prema svim nepropisno parkiranim vozilima.

Novčanom kaznom u iznosu od 90 eura kaznit će se za prekršaj vozač ako zaustavi ili parkira vozilo na mjestu rezerviranom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

Rezultati pojačanih mjera u prometu
Kako je bilo najavljeno i protekli

ikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 85 prekršaja, od čega izdvajamo šest prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, 30 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 32 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 22. rujna 2024. oko 0.50 sati u mjestu Kaptol u Ulici Vlade Vidovića gdje su policijski službenici u prometu zatekli 29-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je poništena vozačka dozvola te izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Nadalje je utvrđeno da je on višestruki počinitelj prometnih prekršaja.

Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te mu je izdan optužni prijedlog na novčani iznos od 2.640,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 24 mjeseci, a priveden je i na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi gdje mu je određeno zadržavanje u zatvoru u Požegi od petnaest dana.


Također su u razdoblju od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske mreže prometne policije ROADPOL, diljem Europe, Republike Hrvatske i na području Policijske uprave požeško-slavonske održani „Dani sigurnosti u prometu“ pod geslom „Stay alive and save lives“ – „Ostani živ i spasi živote“.

U srijedu 18. rujna obilježio se „Dan bez poginulih u prometu“ te na području Policijske uprave požeško-slavonske nisu evidentirane prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama.
 

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: pixnio

Vezano
Vezano