Search
Close this search box.

RADOVI U BIŠKUPCIMA „Nastavljamo s poboljšanjem uvjeta u područnim školama“


U tijeku je obnova najveće područne škole na području Požeško-slavonske županije, one u Biškupcima. Sanacija krovišta je završena te se trenutno izvode radovi na obnovi vanjske ovojnice, kao i radovi unutarnjeg uređenja i razvoja zelene infrastrukture.
Investiciju financira Požeško-slavonska županija, uz osigurano sufinanciranje Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kroz Program podrške brdsko-planinskim područjima u iznosu od 80 tisuća eura i sufinanciranje Ministarstva, znanosti, obrazovanja i mladih, a do sada su izvedeni radovi u vrijednosti preko 200 tisuća eura.
Radove u Biškupcima obišla je požeško-slavonska županica Antonija Jozić sa suradnicima i predstavnicima stručnog nadzora.  
Županica je istaknula kako će se realizacijom projekta značajno poboljšati uvjeti za učenike najbrojnije područne škole na području županije, a osim toga zamjenom dotrajalog krovišta i vanjske ovojnice povećat će se energetska učinkovitost i time ostvariti uštede u potrošnji energenata.
– Kao osnivač osnovnih i srednjih škola Požeško-slavonska županija poduzima sve korake kako bismo našim učenicima omogućili obrazovanje na najvišoj mogućoj razini. Pri tome veliku ulogu ima poboljšanje uvjeta u područnim školama čemu smo ozbiljno pristupili u ovom mandatu i s čime nastavljamo i dalje. Uz Područnu školu Biškupci i brojne druge škole na području Požeško-slavonske županije, u tijeku je poboljšanje uvjeta i u dvije matične škole na području općine Velika – rekla je Jozić.
Podsjetimo, uz Osnovnu školu Ivan Goran Kovačić Velika u čijem je sastavu Područna škola Biškupci i Osnovnu školu Vladimir Nazor Trenkovo, u eksperimentalni program „Osnovna škola kao cjelodnevna škola – Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja“ uključene su i Osnovna škola Stjepana Radića Čaglin, Osnovna škola Dragutina Lermana Brestovac te Osnovna škola Mladost Jakšić.

Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano