Search
Close this search box.

TREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA-ISTOK Minimalna pobjeda Slavije protiv Belišća za vrijedna tri boda

U 30. kolu Treće hrvatske nogometne lige-istok Slavija je na svom terenu na Vašarištu (Kamp za treninge) minimalno porazila trećeplasiranu i vrlo dobru momčad Belišća s 1:0 i osvojila tri vrijedna boda za značajan pomak  na ljestvici. U vrlo borbenoj i kvalitetnoj utakmici dvaju izjednačenih protivnika prvo poluvrijeme proteklo je u ispitivanju snaga, obostranim napadima i dobrim obranama i neznatnoj inicijativi gostiju. Među Slavijinim napadačima isticao se brzonogi Mirza Jašarević stvarajući šanse i pomutnju u gostujućoj obrani. Nakon jednog takvog protunapada po lijevoj strani i ubačaja na desnu, lopte se dokopao Ivan Martić te dodao Benediktu Tokiću koji u 42. minuti zabija za vodstvo domaćina (1:0).

U istom ritmu nastavlja se i drugo poluvrijeme u kojem gosti opasnim protunapadima  pokušavaju izjednačiti (Vinogradac, Anočić, Stojanac), no u tome ne uspijevaju. Pritom Jašarević propušta poslije jednog prodora povisiti vodstvo, no vratar Marin Stanić spašava svoju mrežu. Trener Bognar u 61. minuti u igru uvodi Vladu Lasića koji donosi živost u redove domaćina. U završnih petnaestak minuta Belišće ima više od igre koja se uglavnom odvija na polovici Slavije, a domaći vratar Ivan Petković ima pune ruke posla te se ističe dobrim obranama. Domaća momčad uspijeva do kraja susreta sačuvati vodstvo koje joj donosi zasluženu pobjedu i 37 bodova s kojima se izjednačuju s Kutjevom. Slavija u 31. kolu na svom igralištu u susjedskom derbiju dočekuje vječitog takmaca požešku Slavoniju.

U kratkoj  izjavi poslije utakmice Slavijin očito zadovoljni trener Damir Bognar kazao je kako su „poginuli“ na terenu igrajući protiv jedne odlične ekipe.-Stali smo u čvrsti blok, a svojim igračima čestitam što su izdržali do kraja. Veseli me što nismo dobili gol već treću utakmicu, a u sljedećoj nas očekuje lokalni, uvijek neizvjestan derbi protiv Slavonije-kazao je D. Bognar.

Trener Belišća Davor Rupnik čestitao je Slaviji na zasluženoj pobjedi, a vrlo se kritički osvrnuo na igru svoje momčadi.-Odigrali smo jednu katastrofalnu utakmicu s katastrofalnim pristupom, a mislim da se igrači moraju zamisliti na koji način nastaviti dalje u ovoj kvalitetnoj ligi u kojoj smo bili prvaci-zaključio je trener gostiju.

Tekst i foto: I. Tomić

 

Vezano
Vezano