DJEČJI TJEDAN U PLETERNICI Predstavljena knjiga Anite Dvorski „Šuškava priča”


„Šuškava priča” naziv je knjige pjesama, igrokaza i zagonetki Anite Dvorski koja je sinoć, u sklopu programa Dječjeg tjedna, predstavljena u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici u Pleternici. Anita Svorski je odgojiteljica u Dječjem vrtiću „Tratinčica” a knjiga je namijenjena ne samo najmlađima, nego i onima koji se bave njihovim odgojem, jer u sebi nosi i važne životne poruke.

Život i rad Anite Dvorski kratko je predstavio Franjo Novak, ravnatelj Knjižnice, koja je ujedno izdavač i nakladnik knjige.
Anita Dvorski je osnovnu školu završila u Pleternici, Gimnaziju u Požegi a Učiteljsku akademiju, studij predškolskog odgoja, u Zagrebu. Najprije je radila u požeškom vrtiću „Radost” a od 2017. je odgojiteljica u pleterničkom vrtiću. Proteklih godina pisala je tekstove za razne prigode, glumila je u predstavama amaterske glumačke skupine u Pleternici a i volontirala je u Udruzi Osmijeh.
– Drago mi je da je naša knjižnica odlučila podržati ideju, koju smo zajednički osmislili prošle godine, a to je da pokušamo promovirati domaće autore, naše Pleterničane, da svake godine izdamo po dvije knjige, pa smo s time krenuli ove godine: prva knjiga bila je naše učiteljice Jasne Kajtar a sada je druga knjiga gospođe Anite Dvorski. Zaista je lijepo što smo krenuli baš s našim učiteljima i odgojiteljima koji nose temelj razvoja naše lokalne zajednice, rade s našim mališanima – istakla je gradonačelnica Marija Šarić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića „Tratinčica” Nikolina Hačka je kazala kako je knjiga „Šuškava priča” rezultat dugotrajnog rada i posvećenosti svom poslu. – Vjerujem da će ova knjiga, ne samo vama čitateljima puno značiti već i stručnjacima iz vrtića i da će se u svakom vrtiću naći jedan primjerak. Uistinu je zadovoljstvo raditi s onima koji teže inovativnosti i koji imaju volju za rad i dati nešto novo od sebe – naglasila je N.Hačka.
Na knjigu Anite Dvorski osvrnula se i knjižničarka pleterničke osnovne škole Renata Matičević, koja inače, često surađuje s autoricom na dječjim predstavama. – Radeći s tobom na predstavama kojima je cilj bio razveseliti, nasmijati i zabaviti malce, a usput im prenijeti vrijedne životne poruke, bilo je veliko zadovoljstvo. Vjerujem da je ova knjiga samo početak jednog divnog putovanja u kojem nastavljaš raditi ono u čemu uživaš – rekla je R.Matičević.
Na kraju predstavljanja knjige autorica se kratko zahvalila svima koji su joj bili podrška i pomogli da ona ‘ugleda svjetlo dana’. Inače, predstavljanju „Šuškave priče” prisustvovali su i kolege s posla Anite Dvorski te bivši i sadašnji ‘njeni’ vrtićarsi.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano