ODRŽANA 28. LIČKA VEČER Pozivu Ličkog zavičajnog društva „Vila Velebita” odazvalo se oko 300 Ličana i njihovih prijatelja

Ličko zavičajno društvo „Vila Velebita” Požega organizator je 28.Ličke večeri koja je sinoć održana u Velikoj. Pozivu organizatora na druženje odazvalo se 300-tinjak Ličana iz Požeštine te članova ličkih zavičajnih zajednica iz Zagreba, Belišća, Virovitice, Slatine i Bizovca, kao i prijatelji Ličana. Posebni gosti bili su Gospičani na čelu s gradonačelnikom Gospića dr. Darkom Milinovićem. Na Ličku večer došli su i predstavnici Udruge „Herceg Stjepan” iz Požege.
Predsjednik požeške udruge Ličana dr.sc.Josip Fajdić, pozdravljajući prisutne u svečanoj dvorani Avia, istaknuo je kako je osnovni zadatak rada udruge a i ovakvih okupljanja, „predstaviti one povijesno-kulturne tradicijske vrijednosti Like koje baštinimo od naših predaka iz kraja iz kojeg smo došli. Čovjek se svega u životu može odreći, samo ne može obitelji i korijena svojih” – kazao je dr.Fajdić.
– Udruga Ličana sudjeluje u društvenom životu našeg grada na jedan poseban način i već dugi niz godina čini naš grad otvorenim. Ona svojim radom predstavlja uzor i drugim zavičajnim društvima – naglasio je u svom govoru zamjenik gradonačelnika Požege dr.sc. Borislav Miličević. S njim se složio i zamjenik županice Ferdinand Troha. – Ovo je prilika da kažem da je zavičajna zajednica Vila Velebita dio našeg društvenog, javnog i kulturnog života koji je neizostavan. Brojne promocije knjiga, brojne izložbe slika pa i koncerti su nešto što je ovu našu Zlatnu dolinu oplemenilo i vjerujem da će tako biti i dalje – istakao je F.Troha.
Prigodnim riječima prisutne je pozdravio i dr.Darko Milinović.
Inače, na početku večeri gostima su zapjevali članovi zbora „Vila Velebita” a potom su za dobru zabavu bili zaduženi članovi TS Satir i kao poseban gost Stjepan Jeršek Štef. Naravno, nije izostala ni tradicionalna tombola.

Podsjetimo na kraju kako Ličko zavičajno društvo “Vila Velebita” u Požegi uspješno djeluje od 1996.godine.

Tekst i foto: V.Milković

 

Vezano
Vezano