DAN OTVORENIH VRATA EU PROJEKATA NA PLETERNIČKOJ TRŽNICI Provedena anketa među građanima „Tvoj grad, tvoja ideja” a gradonačelnica najavila skori početak gradnje Centra za starije!

Na Gradskoj tržnici Pleternica održan je Dan otvorenih vrata EU projekata. Bila je to prigoda da se građani pismeno i usmeno izjasne o prošlim i budućim EU projektima na pleterničkom području. Svoje mišljenje ubacivali su u kutiju s natpisom „Tvoj grad, tvoja ideja” a mogli su dobiti i razne brošure o projektima te prigodne poklone.

– Danas na tržnici prezentiramo sve naše EU projekte koje smo proveli što u prošlom programskom razdoblju, što u ovom. Ujedno će naši građani imati priliku da nam daju svoje ideje koje ćemo onda sve okupiti i na temelju njih, možda, osmisliti neke buduće projekte – kazala je direktorica Poduzetničkog centra Barbara Rudež.

Gradonačelnica Marija Šarić na tržnicu je došla zajedno sa članovima Dječjeg gradskog vijeća koji su usmeno usmeno građane zapitkivali o projektima.
– Prošli tjedan je bio Dječji tjedan a nakon toga je, evo, došao Tjedan EU fondova, Dana otvorenih vrata EU fondova. Želimo prvenstveno čuti što djeca žele i koje su njihove želje što da se napravi u našem gradu, koje su njihove potrebe, ali isto tako želimo pitati i odrasle o tome. I evo, uz pomoć članova Dječjeg gradskog vijeća danas snimamo izjave naših sugrađana kako bi saznali što je to najbolje što smo napravili, što im nedostaje i što bi trebalo raditi u idućem razdoblju. Na temelju toga ćemo napraviti bazu budućih EU projekata – kazala je gradonačelnica. Ujedno je najavila i projekte koji su pred nama.
– Ono što je trenutno najzanimljivije za naš grad je Centar za starije osobe. Ovih dana donosimo odluku o odabiru izvođača i ja se nadam da uskoro krećemo s radovima. Nakon toga slijedi izgradnja zgrade DVD-a i ono što smo zadnje potpisali ugovor to je Slavonski pragovi – Interpretacijski centar s postavom tambure samice, odnosno jedan izgradnja jednog objekta koji će omogućiti smještajne kapacitete, ono što nedostaje našem gradu. Bit će u samom središtu grada, prekoputa Trga bećarca – rekla je gradonačelnica Šarić.


Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano