U PROTEKLA 24 SATA Provaljeno u trgovinu, narušavao javni red i mir pa priveden na triježnjenje a dogodile su se i dvije prometne nesreće


Provaljeno u trgovinu

U noći s utorka na srijedu 15./16. listopada 2024. u Lipiku u Ulici Matije Gupca, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva iz Siska te otuđio novac, cigarete i razne artikle.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.
 
Pod utjecajem alkohola narušavao javni red i mir

U srijedu 16. listopada 2024. oko 11.10 sati u Požegi u Ulici Kamenita vrata, 60-godišnjak je vikao i galamio. Ispitivanjem alkoholiziranosti kod njega je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Pronašli i dragovoljno predali ručnu bombu i pušku

U srijedu 16. listopada 2024. u šumskom dijelu u blizini mjesta Korita, djelatnici šumarije su pronašli ručnu bombu za koju je utvrđeno da je zaostala iz Drugog svjetskog rata, a koju je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Istoga dana, u mjestu Velika, 51-godišnjak je prilikom čišćenja kuće pronašao i dragovoljno policijskim službenicima predao pušku.

Navedena puška je izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško – slavonske dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi u Industrijskoj ulici i u Pleternici u Ulici Matije Gupca.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
1Kanižlić
Dani kruha u OŠ Antuna Kanižlića

I učenici OŠ Antuna Kanižlića Požega, sa svojim učiteljima, danas su obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemljem. Molitvu…