IZ POLICIJE Traži se osoba koja je ustrijelila mačku, uhićen vozač koji je upravljao automobilom iako nema vozačku dozvolu a najavljena je i pojačana kontrola prometa

Nepoznati počinitelj ustrijelio mačku

U četvrtak 17. listopada 2024., policijskim službenicima je prijavila 45-godišnjakinja da joj je 16. listopada 2024. u poslijepodnevnim satima u Požegi u Rudinskoj ulici, nepoznati počinitelj iz zračne puške ustrijelio mačku koja je ozlijeđena.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela  „Ubijanje ili mučenje životinja“.

Uhićen vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom

U četvrtak 17. listopada 2024. oko 20.40 sati u mjestu Jagma, policijski službenici su u prometu zatekli 57-godišnjeg vozača koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom.

Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere. Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.
 
 
Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Proslavljena 40. godišnjica Colora (fotogalerija)
Obilježeno 25 godina rada Javne vatrogasne postrojbe Požega
Dani kruha u OŠ Antuna Kanižlića
Hodočašće vjernika pleterničke župe u Međugorje
Dječji sajam u Pleternici