DOM ZA ODRASLE OSOBE LJESKOVICA Domaćin „Domosonga” – glazbenog natjecanja korisnika domova za odrasle u Republici Hrvatskoj

U Gradskom kazalištu Požega održano je glazbeno natjecanje korisnika domova za odrasle osobe u Republici Hrvatskoj – Domosong. Natjecanje je održano u svom dvadeset i prvom izdanju, a natjecalo se ukupno sedamnaest domova.
Zahvaljujući pobjedi na prošlogodišnjem dvadesetom Domosongu održanom u Rijeci, domaćin je Dom za odrasle osobe Ljeskovica.
Ravnateljica Doma za odrasle osobe Ljeskovica Rada Matoš uvodno je rekla kako domovi za odrasle osobe nisu samo mjesta za življenje, već i za dijeljenje emocije.
– Domosong nije samo natjecanje, već posebno mjesto ispunjeno emocijama, talentom, prijateljstvom i zajedništvom. Ovo je događaj koji okuplja sve nas iz domova diljem Lijepe Naše i donosi sa sobom jedinstvenu priču, glas i ljubav prema glazbi kroz koju imamo priliku ispričati ono što je ponekad teško izgovoriti, imamo priliku dijeliti svoje snove i inspiraciju – rekla je Matoš, zahvalivši svima koji su dali podršku organizaciji.
U ime Općine Čaglin, na čijem području se nalazi Dom za odrasle osobe Ljeskovica, obratio se načelnik Dalibor Bardač. Istaknuo je tom prigodom dugogodišnju kvalitetnu suradnju općine i doma.
– Kada god imam priliku ističem korektan odnos doma i općine. Zahvaljujem se na toj suradnji, potpomažemo se gdje god možemo, u kojim god projektima možemo pa tako i u ovom dijelu Domosonga. Želim vam dobar provod i svim natjecateljima želim svu sreću – rekao je Bardač naglasivši da čestitke treba uputiti svim natjecateljima jer su samim dolaskom pobjednici.
Puno uspjeha natjecateljima zaželjela je i Maja Petrović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege.
– Čast nam je što se ovogodišnji Domosong održava u našem gradu i čestitke upućujem prošlogodišnjem pobjedniku koji je Domosong doveo u Požegu – rekla je Petrović.
Ferdinand Troha, zamjenik požeško-slavonske županice, istaknuo je da iza nastupa na Domosongu stoji puno truda i rada.
– Unatoč natjecateljskom karakteru i stručnom žiriju koji je prisutan, svi vi ste pobjednici. Glazba je nešto što je dimenzija iznad. Sveti Augustin je rekao „tko pjeva, dvostruko  moli“, a ja ću reći tko se god glazbeno izražava, stvara dvostruki užitak i za onog tko sluša i za onoga tko izvodi glazbu – rekao je Troha.

Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano
Mato-kljajic
TRAŽI SE Nestao je Mato Kljajić

Iz Policijske uprave požeško-slavonske stigla je informacija kako je nestao Mato Kljajić i da se za njim traga.Mato Kljajić je…