ODRŽANI 22.SUSRETI GLAZBENIH SKUPINA I PJEVAČKIH ZBOROVA UMIROVLJENIKA NAŠE ŽUPANIJE „ Uistinu veseli saznanje da ste aktivni unatoč vašoj dobi”

Sinoć su u Svečanoj dvorani „Gloria” u Požegi održani 22.Susreti glazbenih skupina i pjevačkih zborova naše županije kojima je ove godine domaćin bila Matica umirovljenika „Orljava” Brestovac. Svoje pjevačke sposobnosti predstavilo je deset zborova, izostao je samo zbor iz Čaglina i to zbog smrtnog slučaja. No Čaglinčani su ipak došli svojim prisustvom podržati ovo okupljanje umirovljenika.

Umirovljenik-pjevače i goste, ukupno njih oko 300, u ime domaćina pozdravio je predsjednik Matice umirovljenika „Orljava” Vlado Grgić a potom i predsjednik županijske Matice umirovljenika Slavko Glavaš. 22.Susrete glazbenih skupina i pjevačkih zborova umirovljenika otvorio je zamjenik županice Ferdinand Troha.
– Uistinu veseli saznanje da ste aktivni unatoč vašoj dobi i unatoč svim teškoćama koje život nosi. Raduje me što je Matica umirovljenika „Orljava” iz Brestovca ove godine domaćin ovih susreta ali, isto tako svjedočimo da ste svi vi iz matica umirovljenika prisutni u društvenom životu svojih sredina. To znači da ste ostali dio te sredine, da ste oslonac mladima – rekao je F.Troha.
OrganizatorSusreta je bila Županijska Matica umirovljenika, a pokrovitelj Požeško-slavonska županija. Kažimo još i kako će našu županiju na državnoj smotri iduće godine predstavljati zbor Matice umirovljenika „Orljava” Brestovac.
Nakon nastupa svih zborova, nastavljeno je druženje umirovljenika.


Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano