POLICIJA JE IZVIJESTILA Djeca iz DV Tratinčica posjetila Policijsku postaju Pleternica, i ovog vikenda pojačano će se kontrolirati promet

Djeca iz Dječjeg vrtića Tratinčica posjetili Policijsku postaju Pleternica

U četvrtak 24. listopada 2024. u prijepodnevnim satima gosti Policijske postaje Pleternica bila su djeca iz Dječjeg vrtića „Tratinčica“ iz Pleternice.

Za vrijeme svoga posjeta susreli su se s policijskim službenicima koji su im na parkirališnom prostoru pokazali vozila i opremu, a djeci je bio omogućen ulazak u službena vozila što im je bilo posebice zanimljivo jer su mogli isprobati svjetlosnu i zvučnu signalizaciju. Također im je omogućen obilazak službenih prostorija, a djeca su policijskim službenicima poklonili crteže na temu policije.

Pod utjecajem alkohola od 1,71 promil upravljao električnim biciklom i pao na kolnik

U četvrtak 24. listopada 2024. oko 16.30 sati u mjestu Trnovac, 55-godišnji vozač je pod utjecajem alkohola od 1,71 promil upravljao električnim biciklom te je izgubio nadzor nad vozilom i pao na kolnik.

U prometnoj nesreći on je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najava pojačanih mjera u prometu tijekom vikenda

Policijski službenici PU požeško – slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

U noći sa subote na nedjelju 26./27. listopada 2024. provoditi će se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Izvor: PU požeško-slavonska
 

Vezano
Vezano