Search
Close this search box.

ZAMJENIK ŽUPANICE NIKOLA IVANOVIĆ Osuda vandalskog čina skidanja zastave Republike Srbije

Kao zamjenik županice Požeško-slavonske županije, izabran ispred srpske nacionalne manjine, i u ime Vijeća srpske nacionalne Požeško-slavonske županije, najoštrije osuđujem neprimjereni vandalski čin uklanjanja zastave Republike Srbije sa Trga Svetog Trojstva u Požegi. Zastava Republike Srbije postavljena je, uz mnogobrojne druge zastave, u sklopu održavanja Hrvatskog festivala jednominutnog filma koji se održavao u Požegi.
Nadamo se da ovaj vandalski čin pojedinca neće ugroziti napore srpske zajednice u Požeško- slavonskoj županiji pri razvoju svojih aktivnosti, institucionalnom razvoju i nastavka razvoja najboljih mogućih odnosa s većinskim narodom.

Apeliramo na policiju i pravosuđe da adekvatno  postupe s ovim slučajem kako se isti i slični ne bi ponavljali. Isto tako, podupiremo razvoj najboljih mogućih odnosa između dviju država u cilju nastavka gospodarske, kulturne, sportske i svake druge suradnje.

S poštovanjem,

Nikola Ivanović
Zamjenik županice Požeško slavonske županije

Vezano
Vezano
Gradska kuca ZASTAVE
POŽEGA Uskršnja čestitka gradonačelnika

Vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti,iščekivanje najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa uvijek nas iznova vraća temeljnim ljudskim vrijednostima, uči nas o snazi žrtve i…