Search
Close this search box.

ŽUPANICA OBIŠLA GRADILIŠTE NOVE ZGRADE ZAVODA ZA HITNU MEDICINU Do kraja godine objekt će biti pod krovom a ugradit će se i stolarija

Radovi na novoj zgradi županijskog Zavoda za hitnu medicinu, za koju je kamen temeljac položen u travnju, odvijaju se prema planu. Uvjerila se u to i županica Antonija Jozić koja je danas obišla gradilište zajedno s ravnateljem Zavoda Fabijanom Barišićem.

– Prva faza je gotova, otprilike je situirano 950 000 kuna od 4 milijuna ugovorenih radova u ovoj fazi. Rok za izvršenje radova je 31.listopada i mislim da sve teče u najboiljem redu. Kao što vidite, oprema je ovdje. Dio do kojeg je najteže doći je kamena vuna a ona je već tu na gradilištu. Ja kao ravnatelj mogu samo konstatirati da sam jako zadovoljan i dinamikom i kvalitetom radova – kazao je F.Barišić. Dodao je kako je u ovih ugovorenih 4 milijuna kuna vrijednih radova uključeno izgradnja objekta i stavljanje pod krov.

Zadovoljstvo dinamikom obavljenih radova iskazala je i županica.

– Svjesni smo i znamo da smo išli na sklapanje okvirnog sporazuma, jer nemamo osigurana dostatna sredstva da bi završili cijelu zgradu, ali vjerujemo da ćemo u budućnosti ta sredstva uspjeti osigurati. Ono što mogu reći je da iz financijskih rezultata koje je ostvarila ustanova Zavod za hitnu medicinu Požeško slavonske županije, već sad možemo razmišljati o još jednom ugovoru, a to je sklapanje ugovora za ugradnju stolarije na ovaj objekt. Dakle, do kraja godine zgrada bi trebala biti pokrivena, ja se nadam da će do kraja godine biti ugrađena i stolarija, a onda u sljedećoj godini nadamo se, što od sredstava iz proračuna županije što iz sredstava Zavoda za hitnu medicinu, a naravno, računamo i na državni proračun, odnosno Ministarstvo zdravstva – rekla je Antonija Jozić.

Podsjetimo, nova zgrada Zavoda za hitnu medicinu gradi se uz Opću županijsku bolnicu Požega.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano