KAPTOL Održana prva biciklistička utrka „Gran fondo Zlatni Papuk”

BBK Požega i Turistička zajednica Zlatni Papuk organizatori su prve biciklističke utrke „Gran fondo Zlatni Papuk” kojoj je danas bio domaćin Kaptol. Trka se sastojala od dvije ruta, Malog Gran fonda dugog 89 kilometara i Velikog Ghran fonda dugog 139 kilometara, a koje su prolazile područjima općina Kaptol, Velika, Brestovac te Gradom Požega. Ova biciklistička utrka trebala bi biti tradicionalna ali će joj svake godine domaćin biti neka od četiri općine koje ‘pokriva’ TZ Zlatni Papuk.
Na startu na Trgu V.Korajca, bilo je više od 90 natjecatelja koje je pozdravio načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić, i sam sudionik utrke. On je, naime, sa svojom ekipom bicikliste pratio na motoru. Bili su tu i predsjednik BBK Požega Mihael Rukavina te direktor TZ Zlatni Papuk Tomislav Galić.
– Ovo je jedna u nizu manifestacija koje planiramo raditi u slijedećim godinama. Sport i rekreacija su bitan faktor našeg područja koje je pogodno za rekreaciju, planinarenje i, naravno, gastro turizam. Neke manifestacije kao što je Papuk trekk & trail već imamo više od sedam godina na ovom području, a planiramo raditi i nekakav triatlon na papuku, nogometne turnire na međunarodnoj razini…to je ono što planiramo uklopiti u naše aktivnosti jer za to imamo potencijale i infrastrukturu – rekao je prije početka trke T.Galić.
Nakon što su ‘pravi’ biciklisti otišli na svoje rute, na prostoru uz Stari grad zamijenili su ih najmlađi sa svojim biciklićima.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
1Kanižlić
Dani kruha u OŠ Antuna Kanižlića

I učenici OŠ Antuna Kanižlića Požega, sa svojim učiteljima, danas su obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemljem. Molitvu…