Search
Close this search box.

ŠTRIKERAJ CAFFE U požeškoj knjižnici postavili jedinstveni krispan!

Prostor Gradske knjižnice Požega krasi i jedinstveni krispan! O čemu je riječ, objasnila je jedna od njegovih ‘autorica’ Irena Kalan.

Štrikeraj cafe u organizaciji Palijativnog tima LiPa postavio je pleteni krispan u požeškoj knjižnici gdje su i održavane radionice Štrikeraja. “Poruka je ovog veselog, mekog krispana u koji je upleteno puno ljubavi osvijestiti zajednicu o Alzheimerovoj bolesti i nefarmakološkim metodama ublažavanja simptoma demencija. Uz krispan su ostavljeni i rukavići koje posjetitelji mogu promotriti i isprobati te uzeti informativne letke o dobrobitima ručnog rada, pletenja i heklanja.
Puno veća jelka s istom porukom postavljena je već tradicionalno u prostoru klinike Vrapče u organizaciji udruge Ozana i prof. Mimice koje smo imale priliku ugostiti i u našem Štrikeraju u Požegi. Pleteni plašt biti će kasnije preuređen u rukaviće, ogrtače i sl. koji ćemo darovati potrebitima. Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način podržali našu inicijativu, a osobito gđi Vesni Štefanek, predsjednici Društva Multiple skleroze Požeško slavonske županije, Majstoru Bobu na izradi konstrukcije i djelatnicima Gradske knjižnice Požega na gostoprimstvu.
Svim na zemlji mir i veselje žele članice Štrikeraja Vallis Aurea Požega!”

Izvor: Irena Kalan

Vezano
Vezano