Search
Close this search box.

JAKŠIĆKE MAŠKARE Markica i Antonio izrekli su ‘sudbonosno DA’, proveselili su se s mještanima nekoliko sela a u svatove je došla i – ‘mama ŠČ’!

Markica i Antonio iz Rajsavca svoju ljubav odlučili su okruniti brakom, a sudbonosno DA izrekli su u Tekiću. Prije toga, Antonio je pošao sa svojim svatima i tamburašima do Markicine kuće zatražiti ruku voljene djevojke, baš onako kako to pravila nalažu. Svati su dobili ružmarin, počašćeni su rakijom i kolačima, ‘čajo’ je sve vrijeme odrađivao svoj posao…da bi se, nakon nekog vremena, ukazalo i stidljivo lice mlade Markice. Upozorila ju je majka, da, kad jednom ode od kuće, povratka nema…dok su seoske babe potiho komentirale kako se dobro udala jer Antonio ima tri traktora! Pojavili su se odnekud i ‘veseli Romi’ sa svojim trubama, a u svatove je došla i – mama ŠČ! 

Nakon odigranog slavonskog kola, svatovska povorka je krenula do Radnovca, pa u Jakšić…i da, zaboravih reći – svi su bili pod maskama!
Jakšićke maškare organizirali su HKUD „Slavonija” i Općina Jakšić, a u ‘glazbenom dijelu’ potporu su dali članovi Gradske glazbe „Trtenkovi panduri” i Glazbe Jakšić.

Tekst i foto: V.Milković

 

 

Vezano
Vezano