Search
Close this search box.

GODIŠNJA SKUPŠTINA HKUD „SLAVONIJA” JAKŠIĆ Pohvale i čestitke na brojnim nastupima i organizaciji manifestacija – zaslužnima uručena priznanja!

Mnogo pohvala i čestitki izrečeno je sinoć članovima HKUD-a Slavonija” Jakšić na redovnoj godišnjoj skupštini udruge. Među brojnim gostima na skupu je bio i načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević. A da su pohvale bile s razlogom vidjelo se iz izvješća o radu predsjednika Daria Pažina.
Pedesetak aktivnih članova „Slavonije”, koji djeluju u četiri sekcije, prošle je godine imalo 30-ak nastupa. Tome treba dodati i deset nastupa dječje skupine. ‘Radnu’ godinu su kao i obično, započeli u veljači maškaradnom povorkom ulicama Jakšića a potom su uslijedili nastupi na Županijskom kulturnom mozaiku u Brestovcu, na smotri „Pivaj diko ja ću ti polagat” u Biškupcima, na smotri „Čuvajmo običaje zavičaja” u Velikoj, nba manifestaciji „Slovaci Slovacima “ u Rajsavcu, na smotri „Poljadija u srcu” u Grabarju ismotri „Čuvajmo običaje zavičaja“ Pleternica.
Jakšićani su također nastupili i na raznim manifestacijama izvan Požeštine: u Ivanić Gradu, Šenkovcu, Hutovu, Iloku, Dragaliću, Zadubravlju i Vrbju a bili su i na dvodnevnom izletu u Slovačkoj povodom dana općine Cigel i 660. god pisanog spomena mjesta. Tamo su imali zajednički nastup s Maticom slovačkom „Kukučin Kuntarić”. U kolovozu prošle godine sudjelovali su na 29. Susretima hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina u Županji gdje su predstavljali našu županiju u kategoriji izvornog folklora. Jakšićki folkloraši redovito sudjeluju i na raznim zbivanjima u svojoj župi. Svakako, ne smije se zaboraviti da HKUD „Slavonija”, uz pokladnu povorku, uspješno organizira i smotru folklora „S pjesmom u jesen”. Dobru suradnju Jakšićani imaju s Općinom, osnovnom školom, župom te brojnim kulturno-umjetničkim društvima i udrugama čiji su predstavnici sinoć došli na godišnju skupštinu.
Što se tiče plana rada za ovu godinu, sve ostaje ‘po starom’ – brojni nastupi u našoj županiji i izvan nje, te organizacija tradicionalnih događanja u jakšićkom kraju od kojih pokladna povorka već ‘odrađena’.
Na kraju skupštine dugogodišnjim aktivnim članovima uručena su priznanja. Za 10 godina rada u društvu priznanje su dobili Tomislav Baša i Katarina Pažin a za 20 godina Sunčica Baša, Elvira Bobok i Danijela Hudy.

Tekst i foto: V.Milković

 


Vezano
Vezano