Search
Close this search box.

UZ MEĐUNARODNI DAN ŽENA Koncert „Tri priče” u Gradskoj knjižnici Požega

Sinoć je u Gradskoj knjižnici Požega održan koncert povodom Dana žena pod nazivom Tri priče na kojemu su nastupile tri žene, tri iznimne osobnosti na hrvatskoj glazbenoj sceni: Meri Jaman i Anita Valo (iz poznatog glazbenog sastava Meritas) i Jelena Radman uz klavirsku pratnju Zdeslava Klarića. Koncert je organiziran uz potporu Grada Požege i Turističke zajednice Grada Požege.
– Od 2014. godine Gradska knjižnica Požega svake godine za Dan žena poklanja neki izniman program svojim suradnicama i prijateljicama i svim ženama Požege. Do sada su to bila uglavnom književna gostovanja, a ove godine po prvi puta je to glazbeni program u kojem su nastupile tri žene, tri moćna vokala čiji se glazbeni aranžman zove Tri priče, naglasila je ravnateljica Gradske knjižnice Požega, Aleksandra Šutalo.
Među posjetiteljima koji su popunili Galeriju svjetlosti Gradske knjižnice Požega do posljednjeg mjesta, bili su zamjenik gradonačelnika dr.sc.Borislav Miličević, pročelnica Ureda za društvene djelatnosti Maja Petrović i direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda.
Jelena Radan, Meri Jaman i Anita Valo sinoć su požeškoj publici pružile vrhunski glazbeni doživljaj izvodeći na svoj osebujan način pjesme velikih i poznatih svjetskih autora pop glazbe, ali i autorskih skladbi i skladbi po kojima ih znamo s domaće glazbene scene. Neposredan, topao i nadasve profesionalan nastup osvojio je publiku i uz stotinu crvenih ruža bio izniman poklon požežankama i pokojem požežaninu za Dan žena.
Na kraju se izvođačima zahvalio zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević i svima nazočnima čestitao Dan žena, a večer je završila ugodnim druženjem.
Tekst i foto: Pavle Bucić

 

 

Vezano
Vezano