Search
Close this search box.

PROMET Alkoholizirani vozač bježao pred policijom a jedna djevojka automobilom udarila u pješakinju i ozlijedila ju!

Ugrožavao promet
U četvrtak 9. ožujka 2022. oko 22.20 sati u mjestu Latinovac, policijski službenici su prilikom nadzora prometa pokušali zaustaviti osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, dok se vozač oglušio na svjetlosne i zvučne signale.

Nadalje, vozilo je zaustavljeno u mjestu Ciglenik te je utvrđeno da je navedenim upravljao 26-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0,89 promila i on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Osobnim automobilom udarila u pješakinju
U četvrtak 9. ožujka 2023. oko 20 sati u Požegi u Dubrovačkoj ulici, 21-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka, uključivala se u promet s asfaltiranog proširenja vožnjom unazad te nije propustila 70-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik. Tom prilikom došlo je do udara vozila u pješakinju koja je lakše ozlijeđena.

Protiv 21-godišnjakinje slijedi  prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Vozači oprez – i ovog vikenda pojačane mjere u prometu
Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere. Ciljana akcija usmjerena na utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi u organizmu vozača sudionika u prometu provodit će se u noći sa subote na nedjelju 11./12. ožujka.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković
 

Vezano
Vezano
20240515_115702
NEČUVENO U parku obavio nuždu!

Nepoznati počinitelj otuđio ruksak U srijedu 18. rujna 2024., policijskim službenicima je prijavio 48-godišnjak da mu je istoga dana u…