Search
Close this search box.

NOVO U TURISTIČKOJ PONUDI PLETERNICE Predstavljen projekt „Njezino veličanstvo Šokica”

Već neko vrijeme Pleternica, kroz Trg bećarca i Muzej bećarca, u turističkoj ponudi ima lik ‘bećara’ a sad mu se pridružila i – Šokica. Jučer je naime, građanima predstavljen projekt „Njezino veličanstvo Šokica”.
Turistička zajednica Pleternice je, kako bi predstavila projekt, građane pozvala na pomalo neobičnu šetnju ‘šorom’, a uz Pleterničane došla je i nekolicina ‘gosti’ iz još dvije susjedne županije. Projekt „Njezino veličanstvo Šokica”, pojasnila je direktorica Turističke zajednice Ivana Ketović Marijanović, sastoji se od dvije faze: izrade biste Šokice i tzv.”Šetnje šorom sa Šokicom”. Bistu je izradila akademska kiparica iz Požege Tatjana Kostanjević a ‘šetnja’ podrazumijeva obilazak nekoliko objekata u Pleternici o kojima posjetiteljima neće govoriti vodiči, kao u klasičnim turističkim obilascima, nego info-ploče s kodom kojega treba fotografirati osobnim mobitelom. Na njemu se tada pojavljuje lik Šokice, kojega je ‘utjelovila’ Rebeka Ginder iz KUD-a Orljava, a tu su i potrebne informacije o tom mjestu. Sa Šokicom tako možete poći do Hrvatske knjižnice i čitaonice, do Svetišta Gospi od Suza, dječjeg vrtića, gradske tržnice pa šetnicom bećara do male hidroelektrane, IC Terra Panonica pa u Muzej bećarca.
Projekt vrijedan 101 700 kuna financirala je Hrvatska turistička zajednica a cijelo ‘otvorenje’ možete pogledati na facebook stranici Požeškog vodiča.
Tekst i foto: V.Milković

 


Vezano
Vezano