IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE HRVATSKE POLICIJE – HRVATSKI BRANITELJI GRADA POŽEGE I POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE Zoran Renka i dalje će obnašati dužnost predsjednika

Zoran Renka i nadalje će obnašati dužnost predsjednika Udruge hrvatske policije – hrvatski branitelji Grada Požege i Požeško-slavonske županije. Odlučeno je to na sinoć održanoj izbornoj skupštini kojoj su kao gosti prisustvovali i Marijan Smernić, predsjednik Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije RH te dr.sc. Borislav Miličević, zamjenik gradonačelnika Požege.
Podnoseći izvješće o radu u 2022.godini, Zoran Renka je naglasio kako su sve aktivnosti Udruge imale za cilj širiti istinu o Domovinskom ratu ‘te ulozi policije u obrani Republike Hrvatske’. Isto tako organiziralo se, ili odlazilo, na razne skupove gdje su se obilježavale obljetnice događanja vezanih uz Domovinski rat. Također se sudjelovalo i na sportskim susretima. Među ostalim požeški policajci-branitelji bili su na obilježavanju obljetnice događaja na Plitvicama i u Okučanima a organizirali su obilježavanje prvog sukoba policije s agresorom na području Požeštine koji se zbio u Kamenskoj 26.lipnja 1991.godine.
Od ostalih događanja protekle godine posebno treba istaći i kako su požeški policajci-branitelji bili domaćini sportskih igara Zajednice udruga hrvatskih branitelja policije u SD Tomislav Pirc kojima je prisustvovao i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.
U povodu Svih svetih, predstavnici Udruge obišli su grobove poginulih i umrlih policajaca i na njima zapalili svijeće. Također, za policajce-branitelje organizirana je duhovna obnova i potom sveta misa u Požeškim Sesvetama.
Prigodnim riječima policajcima-braniteljima u njihovom radu potporu su dali dr.sc.Borislav Miličević i Marijan Smernić.

Tekst i foto: V.Milković

 


Vezano
Vezano