U DANE VIKENDA Policija je evidentirala 91 prekršaj vozača – najveća izrečena kazna je 1580 eura!

Upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,57 promila

U nedjelju 26. ožujka 2023. oko 16.40 sati u Požegi u Zrinskoj ulici, policijski službenici su zaustavili osobni automobil marke „Chevrolet“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,57 promila upravljao 59-godišnjak.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 59-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

U nedjelju 26. ožujka 2023. oko 6.20 sati u mjestu Sesvete, 20-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,58 promila upravljao osobnim automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je prešao na suprotnu prometnu traku i putnu bankinu gdje je prednjim dijelom vozila udario u metalni nosač prometnog znaka te sletio u putni kanal. Vozač je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodile su se dvije  prometne nesreće s materijalnom štetom, u Požegi u Ulici Franje Cirakija i u mjestu Kaptol u Požeškoj ulici te dva bijega s mjesta prometne nesreće, u Požegi u Cvjetnoj ulici i u mjestu Oblakovac.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 91 prekršaj, od čega izdvajamo šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 51 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 25. ožujka 2023. oko 9.40 sati u Lipiku u Jadranskoj ulici gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je prije stjecanja prava na upravljanje vozilima „B“ kategorije i za vrijeme dok je vozilu isteklo važenje tehničkog pregleda upravljao 30-godišnjak.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1580,00 eura.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano