IZVJEŠĆE POLICIJE Žena osumnjičena za dva kaznena djela, u prometnoj nesreći ozlijeđen muškarac, u pretrazi obiteljske kuće pronađena marihuana i sitno rezani duhan

Osumnjičena za dva kaznena djela

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjom hrvatskom državljankom s područja Voćina koju se sumnjiči da je počinila kaznena  djela „Prijevara“ i  „Ovjeravanje neistinitog sadržaja“.

Naime, osumnjičena je u prosincu 2021. prilikom ostavinskog postupka kod javnog bilježnika namjerno propustila dati podatke o drugom zakonskom nasljedniku i time oštetila 62-godišnjakinju za novčani iznos od preko 28.000,00 eura. Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

U pretrazi pronađena marihuana i sitno rezani duhan

U ponedjeljak 27. ožujka 2023. policijski službenici su temeljem naredbe Općinskog suda u Požegi pretražili obiteljsku kuću na području Požege u kojoj prebila 66-godišnjak te pronašli marihuanu i sitno rezani duhan  bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Protiv 66-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga te obavijest Carinarnici Osijek o počinjenom prekršaju iz Zakona o trošarinama.

Dragovoljno predao detonatorsku kapsulu, vježbovne upaljače i streljivo

U ponedjeljak 27. ožujka 2023. na području Požege, anonimni građanin je policijskim službenicima dragovoljno predao detonatorsku kapsulu, 12 komada vježbovnih upaljača za ručnu bombu i 169 komada streljiva. Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.
I dalje je u tijeku akcija “Manje oružja – manje tragedija”

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđen 63-godišnjak

U ponedjeljak 27. ožujka 2023. oko 11 sati u Požegi u Osječkoj ulici, 63-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je prednjim desnim pneumatikom prešao na putnu bankinu. Potom je udario u smjerokazni stupić i sletio u putni kanal nakon čega je došlo do odbacivanja vozila na kolnik.

U prometnoj nesreći 63-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano