FOTOZABILJEŠKA Na Plitvicama obilježena 32.godišnjica ‘Krvavog Uskrsa’ – prisutan i Josip Širić iz Vidovaca, sudionik akcije 1991.godine

Prije 32 godine, nakon slamanja oružane pobune u Pakracu, uslijedila je akcija na Plitvicama. Bio je to odgovor hrvatske policije na zauzimanje Nacionalnog parka Plitvička jezera i blokiranje državne ceste koja je spajala sjever i jug zemlje, a uspješno su je proveli pripadnici Jedinice za posebne zadatke MUP-a RH Rakitje i Antiterorističke jedinice Lučko te Posebne jedinice policije Kumrovec. Akcija u kojoj je poginuo Josip Jović, prva žrtva Domovinskog rata, ušla je u povijest pod nazivom ‘Krvavi Uskrs’.
Danas su se, uz državne dužnosnike, na Plitvicama ponovo okupili sudionici zbivanja iz 1991.godine kako bi odali počast svom suborcu i evocirali uspomene. Na fotografiji su pripadnici Jedinice za posebne namjene MUP-a Rakitje, uglavnom iz Splita i Zadra, ali i Josip Širić iz Vidovaca, kasnije pripadnik 123.brigade. Fotografirali su se s bratom Josipa Jovića Tomislavom i njegovim sinom, hrvatskim vojnikom, Josipom Jovićem.

Tekst: V.Milković
Foto: J.Širić

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Proslavljena 40. godišnjica Colora (fotogalerija)
Obilježeno 25 godina rada Javne vatrogasne postrojbe Požega
Dani kruha u OŠ Antuna Kanižlića
Hodočašće vjernika pleterničke župe u Međugorje
Dječji sajam u Pleternici