DANAS U PLETERNIČKOJ ŠKOLI Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa iz Brodsko posavske, Vukovarsko srijemske i Požeško slavonske županije

Osnovna škola Fra Kaje Adžića u Pleternici danas je bila domaćin Međužupanijskog natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa iz Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske i Požeško-slavonske županije. Ovo natjecanje. Zbog pandemije koronavirusa, nije održavano tri godine. Inače, natjecanje se odvija u dvije kategorije: podmladak(učenici petog do osmog razreda) i mladi(srednja škola).
Sudionike natjecanja prvi je pozdravio ravnatelj škole Hrvoje Galić koji ih je pritom upoznao s razvojem obrazovanja na pleterničkom području kroz povijest te sa školom domaćinom. Sa 688 učenika u 50 razrednih odljeljenja i 112 zaposlenih, to je najveća škola u Požeško-slavonskoj županiji, istakao je. Ravnatelj Galić se također zahvalio volonterima bez kojih se natjecanje ne bi moglo održati.
– Srce mi je puno jer na vašim majicama vidim natpise „Volontiram, mijenjam svijet” a to je upravo ono što mi u Gradu Pleternici pokušavamo potaći. Mi kroz cijelu godinu pokušavamo potaći naše udruge, naše mlade, da se uključe u razne aktivnosti i daju malo više od sebe za lokalnu zajednicu. Jer, kad bi svatko od nas dao malo više od onoga što se očekuje, zaista bi svijet bio ljepši – istakla je gradonačelnica Marija Šarić pozdravljajući natjecatelje Crvenog križa te im je zaželjela puno uspjeha. Također ih je pozvala da nakon natjecanja posjete Muzej bećarca.
Sudionike Međužupanijskog natjecanja mladih HCK pozdravila je i županica Antonija Jozić.
– Sam vaš dolazak ovdje je veliki uspjeh i vjerujem da ćete sva svoja znanja i vještine koje ste do sada stekli danas pokazati i da oni koji budu najuspješniji će biti i nagrađeni. O Hrvatskom Crvenom križu znamo puno a najčešće o njemu slušamo u vremenima kada su nekakve nedaće, nepogode, katastrofe i onda na terenu viđamo volontere, pripadnike HCK, kako pružaju pomoć stradalom stanovništvu. Onaj iskorak koji ste vi učinili odlučivši se, unatoč svim vašim školskim obvezama, pridružite se Crvenom križu pokazuje vaše veliko srce i Hrvatska sigurno ima veliku i sjajnu budućnost vas mladih koji ste došli s natpisima „Volontiram, mijenjam svijet”. Vi volontirate i mijenjate Hrvatsku – rekla je županica Jozić i svima poželjela dobrodošlicu u Požeško-slavonsku županiju.
Na ovom natjecanju sudjelovalo je 8 ekipa osnovnih škola te 5 ekipa srednjih škola a natjecanje je imalo teoretski i praktični dio.

Tekst i foto: V.Milković

 


Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Proslavljena 40. godišnjica Colora (fotogalerija)
Obilježeno 25 godina rada Javne vatrogasne postrojbe Požega
Dani kruha u OŠ Antuna Kanižlića
Hodočašće vjernika pleterničke župe u Međugorje
Dječji sajam u Pleternici