Search
Close this search box.

ODRŽANO 25.HERCEGOVAČKO SILO Među brojnim gostima bio i ministar pravosuđa i uprave RH Ivan Malenica

U organizaciji Zavičajne udruge „Herceg Stjepan” Požega, sinoć je u Velikoj održano 25. Hercegovačko silo na kojem se okupilo oko 400 Hercegovaca iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine, te njihovi gosti. Među ostalim, družiti se uz tradicionalne specijalitete i vrhunska vina, došli su i ministar pravosuđa i uprave Republike Hrvatske Ivan Malenica, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije Fra Jozo Grbeš, Fra Ante Marić, županica Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, zamjenik gradonačelnika Požege dr.sc. Borislav Miličević, pročelnik Općine Velika Valentin Raguž, predsjednik Gradskog vijeća Grada Ljubuškog Tihomir Kvesić i dr.
Sudionike sila prvi je pozdravio predsjednik Udruge „Herceg Stjepan” Vlado Boban a potom i Valentin Raguž i županica Antonija Jozić, koja je i otvorila skup.
Treba istaći kako svako Hercegovačko silo ima i humanitarni karakter pa će tako sva sredstva sinoć prikupljena kroz tombolu biti namijenjena liječenju četverogodišnje djevojčice Sare iz Velike. Isto tako, silo je prigoda da se zaslužnima za rad udruge uruče priznanja pa su ih ove godine dobili Radoslav Galić i Božo Bokšić.
Za dobro raspoloženje prisutnih brinuli su se gosti iz HKUD “sv. Ante” Ljubuški zajedno s Dream Team Prijatelji Ljubuški i glazbeni sastav Twist Off.
Na klraju podsjetimo kako je prvo Hercegovačko silo održano 11. siječnja 1997. godine kod Ante Barišića nakon čega je osnovana Udruga „Herceg Stjepan”.. Prvi predsjednik je bio Ante Pavković, a potom su slijedili Branko Mihalj i Marinko Markota. Odf 2017.godine tu dužnost obnaša Vlado Boban.

Tekst i foto: V.Milković

 


Vezano
Vezano